View Single Post
Vechi 21.06.2010, 22:20:56
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Radu, exagerezi.
Banuiesc ca nu ai copii. Unii oameni isi parasesc tara ca sa le ofere copiilor ceva mai bun decat au avut ei parte. Fac pentru asta multe sacrificii.
Cand pleci in alta tara nu pleci neaparat la mai bine. Este greu sa pleci. Nu iti sunt recunoscute diplomele si experienta in general, trebuie sa accepti umil:inte mai ales la inceput, este greu sa iti lasi familia si prietenii si greu, la inceput, sa iti faci atii.

In afara de asta, poti pune umarul si acolo unde pleci. Si in alte tari este nevoie de calitati si competenta.
Nu stiu de unde ai luat ideea ca patriotismul este o virtute crestina. Este ceva natural, dar nu neaparat crestin. Ideea de patrie si natiune este oricum moderna, si nu este crestina.
In Biblie si traditia crestina poti vedea nenumarati oameni care pentru a-l urma pe Dumnezeu si-au parasit tara de origine.
Chiar asa incepe si istoria poporuluoi evreu - Dumnezeu i-a spus lui Avram sa isi paraseasca tara si familia..
Si inca, religia iudaica era foarte concentrata pe o tara, pamantul promis.. Crestinismul nu mai este asa. Noi suntem cetateni ai imparatiei lui Dumnezeu in primul rand.
aceasta disolutie in cosmopolis este,cred, un pic, orientata inspre extrema stanga, comunista !
si comunistii ziceau tot asa, prin gura comisarului politic tov. trotky,insa asta e alta problema,si nu e locul sa o dezvolt aici !

ar trebui sa zic, ca eu as fi primul care sa plec, asa sunt de nemultumit si de dezamagit de starea actuala,morala si social-economica a tarii ! mai ales sunt nemutumit de delasara si promiscuitatea morala a marii mase a romanilor, romanul-daca nu poate sa te insele nu e sanatos in ziua aia !!! (aviz pt cei care intra in relatii de afaceri !)
eu sunt prmul care dau in roman, cu biciul, pt ca ai trebuie un bici tare !( la fel cristos a pus mana pe bici, si nu a stat la taclale cu talharii din templu-dovada de eficenta divina si nu de vorbarie fada !)
insa cu toate astea,poate si pt ca sunt ardelean,si am invatat din etica germana,ca e corect sa ramai pe pozitii, fie ce o fi .,.consoder ca asa e corect, sa ne ridicam sau sa cadem cu poporul nostru !

si...o intrebare: oare uciderea de frati din '989,nu ne urmareste ca natie, ca un blestem,ce ne impideica sa ne unim si sa facem ceva ?
suntem singura tara din lume,ca sa nu zic din europa, in care schimbarea de sitem,s-a facut cu sange de om !
DE CE ?
Reply With Quote