View Single Post
Vechi 22.06.2010, 13:24:39
eleonor_ro eleonor_ro is offline
Junior Member

Data înregistrării: 09.04.2009
Locație: oradea
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru eleonor_ro
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eclesiastul Vezi mesajul
acelasi rationament gresit apare si la tine. de unde stii tu ca acele 10 mii de fecioare i-ar fi spus TOATE nu? asta e doar o supozitie nu un argument.

eu tocmai asta am spus: ca nu stiu/stim daca Dumnezeu a mai incercat vreo fecioara, dar stim SIGUR ca aceasta a fost incercata si gasita vrednica. (e ca la matematica: exista multe variante de rezolvare a unei probleme, dar cand te-ai hotarat pentru una, toate celelalte se anuleaza; ele existau ca virtualitati, nu ca realitati).

implinirea vremii nu se referea la perioada cand s-a nascut Sf Maria. Uite un pasaj din profetul Daniel care iti va clarifica aspectul asta:

"Și a venit și mi-a grăit zicând: "Daniele, chiar acum am sosit ca să-ți deschid mintea.
Când tu ai început să te rogi, poruncă mi-a fost dată și eu am venit ca să-ți vestesc, căci tu ești un om iubit de Dumnezeu. Ia aminte la cuvânt și înțelege vedenia!
Șaptezeci de săptămâni sunt hotărâte pentru poporul tău și pentru cetatea ta cea sfântă până ce fărădelegea va trece peste margini și se va pecetlui păcatul și se va ispăși nelegiuirea,până ce dreptatea cea veșnică va veni, vedenia și proorocia se vor pecetlui și se va unge Sfântul Sfinților.
Să știi și să înțelegi că de la ieșirea poruncii pentru zidirea din nou a Ierusalimului și până la Cel-Uns - Cel-Vestit - sunt șapte săptămâni și șaizeci și două de săptămâni; și din nou vor fi zidite piețele și zidul din afară, în vremuri de strâmtorare.
Iar după cele șaizeci și două de săptămâni, Cel-Uns va pieri fără să se găsească vreo vină în El, iar poporul unui domn va veni și va dărâma cetatea și templul. Și sfârșitul cetății va veni prin potopul mâniei lui Dumnezeu și până la capăt va fi război - prăpădul cel hotărât. "

Dupa cum vezi, venirea lui Mesia era plasata intr-un context clar, independent de fecioara Maria.
pai eu tocmai asta am spus: ca nu stiu/stim daca Dumnezeu a mai incercat vreo fecioara, dar stim SIGUR ca aceasta a fost incercata si gasita vrednica. (e ca la matematica: exista multe variante de rezolvare a unei probleme, dar cand te-ai hotarat pentru una, toate celelalte se anuleaza; ele existau ca virtualitati, dar nu au capatat realitate).

iarta-ma, dar eu nu afirm ca plinirea vremii inseamna nasterea Fecioarei, dar nasterea Mantuitorului implica obligatoriu si existenta unei mame pentru El, altfel cum s-ar fi putut naste? ceea ce am spus eu esta ca Dumnezeu a stiut mai dinainte care fecioara va fi vrednica si a facut-o/randuit-o sa se nasca exact in acea perioada si nu in alta a istoriei. atat.

Hristos in mijlocul nostru!
Reply With Quote