Citat:
În prealabil postat de eleonor_ro
pai eu tocmai asta am spus: ca nu stiu/stim daca Dumnezeu a mai incercat vreo fecioara, dar stim SIGUR ca aceasta a fost incercata si gasita vrednica. (e ca la matematica: exista multe variante de rezolvare a unei probleme, dar cand te-ai hotarat pentru una, toate celelalte se anuleaza; ele existau ca virtualitati, dar nu au capatat realitate).
iarta-ma, dar eu nu afirm ca plinirea vremii inseamna nasterea Fecioarei, dar nasterea Mantuitorului implica obligatoriu si existenta unei mame pentru El, altfel cum s-ar fi putut naste? ceea ce am spus eu esta ca Dumnezeu a stiut mai dinainte care fecioara va fi vrednica si a facut-o/randuit-o sa se nasca exact in acea perioada si nu in alta a istoriei. atat.
Hristos in mijlocul nostru!
|
Eu sunt convins ca posibile mame au fost de-a lungul intregii istorii, ma gandesc la o Estera, ma gandesc la Rut, Elisabeta(mama lui Ioan botezatorul) etc, femei pe care Sf Scriptura le numeste destoinice. Si sunt multe altele despre care nu stim nimic, dar care au trait aproape de Dumnezeu.
Fecioara Maria a fost o fecioara neprihanita care a trait in perioada in care trebuia sa se nasca Mesia si Dumnezeu a ales-o pt a-l naste pe Mesia. Dar asta nu exclude existenta altor fecioare neprihanite de-a lungul istoriei.