Desigur ca recunoastem puterea crucii , si nu indirect, ci in mod foarte direct:
"cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu." 1Cor 1:18
"Și cel ce nu-și ia crucea și nu-Mi urmează Mie nu este vrednic de Mine." Mt 10:38
Ramane de vazut ce consideri tu ca fiind Crucea...Orice lemn pus unul peste altul? Si asta e cruce si te inchini la ea : + ? Si cum ar trebui ea purtata? La gat , pe biserici sau in spate?
Din cate stiu eu crucile pe morminte au existat dintotdeauna. Si de cand ma stiu la "casa de rugaciune" i s-a zis "biserica" sau "adunare", desi nu asta inseamna "Biserica" in termenii biblici, dar e o obisnuinta. Nu am studiat istoria robelor la botez, dar intra tu in apa in pantaloni sau roba si cand se vor lipi de tine vei intelege de ce se folosesc si pantalonii si roba.

Cruce pe biserici si turle au doar unele. Nu stiu de ce, probabil de design, dar oricum nu le poti confunda cu cele ortodoxe. Sper sa nu se ajunga la policandre cu dragoni, cum am mai citit ca sunt in BO...
Eu zic sa fim seriosi, nici un ortodox care intra intr-o Biserica NP nu o poate confunda cu una ortodoxa. E diferenta mare in ce priveste forma si ritualurile. Si nici nu ar avea nimeni interesul sa fie confundate. Pocainta presupune schimbarea vietii, nu neaparat a confesiunii. Si schimbarea vietii nu se poate face nestiind macar unde te afli. Se fac cateheze inainte de botez, se observa daca exista schimbare in vietile oamenilor ce doresc botezul, nu intram in apa doar de dragul de a ne uda, fara sa stim ce facem.
Dar nu contest ca or exista de toate in lumea asta...