Subiect: ANIMALE
View Single Post
Vechi 04.05.2007, 20:20:36
2io's Avatar
2io 2io is offline
Member

Data înregistrării: 14.04.2007
Locație: Giessen, D
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nitro
Ati uitat de amfibieni , reptile , craturi microscopice , virusi , bacterii , celule vii , s.a.m.d.

E gresit sa zici ca si ele vor fi judecate ca si omul !! Lor nu li sa oferit nici o alternativa, so ele ajung in rai , nu contreaza ce fac ! Animalul ajunge cum este invatat ! So daca omul il invata sa iubeasca , ascel animal va iubi etc.

Un singur lucru nu prea inteleg , dc cand noe a facut arca , dumnezeu ia zis sa ia doar 2 animale din fiecare ?? dc a omorat miliarde de alte animale , salvand doar 2 ? Dc nu si-a folosit puterile sa izoleze celelalte animale de inundatie , lasand doar omenirea sa moara ? ( imi ziceti si mie cam prin ce an a fost aceasta inundatie ? ca nu prea gasesc :) )
Am citit sau ascultat mai demult cum că unii pustnici au păduchi si toate cele, că nu-i omoară, chiar de le-ar suge sângele cu seringa. Câtă iubire, să rabzi pentru Dumnezeu!

Si iată că mă trezesc în cameră cu un păianjen de acela ca o bobită de strugure cu picioare lungi... mă uit la el si îmi aduc aminte de acesti pustnici si îl las în pace. Nu l-am mai văzut decât după vreo două zile. Era în chiuvetă apoi!!! Cum a ajuns el acolo, nu stiu... dar m-a trecut un fior văzându-l. Am încercat să-mi astâmpăr frica si l-am luat pe un carton si l-am dat afară. Pot spune că si la el m-am gândit, si la mine :) . - mă voi întâlni cu el pe lumea cealaltă? Dumnezeu stie.

Treceam pe lângă o mămică de mână cu micuta ei fetită. Mergea si un câine vagabond pe lângă ele si copila vroia să se joace cu el, iar mama, ca să o tină lângă ea si să nu-si piardă timpul asteptând joaca fetitei, i-a spus: "Te va musca, vezi, vine la tine să te muste" sau altele de acest gen [încercam să le scot din cap imediat ce le spunea, ca să stiu doar atât: să nu fac asa]. Ce impact are asupra unui copil? Aceleasi urmări ca si fiorul dat de păianjen, o retinere, frică si altele mai grave.

Doi dintre cei care erau cu Părintele Arsenie au luat-o mai înainte prin pădure, pe cărare. Din pădure iese un urs si stă în mijlocul cărării, parcă asteptând. Acestia doi aveau securi în mâini, dar nici ei nu se miscă. Vine Părintele si îl ia de ureche pe urs si-i spune: "Dă-te din cale, nu vezi că la ăstia doi le este frică de tine?" si îsi continuă drumul.

La mănăstirea Prislop a venit într-o zi un om si i-a spus Părintelui: "Vin la mănăstire si mă muscă câinii". "Care câine?" întreabă Părintele, si după ce află îi spune acestui câine: "Să nu te mai văd pe aici!" si de atunci nimeni nu a mai văzut câinele.

Părintele avea o pisică si într-o zi a venit schiopătând. Spune Părintele că acestea [pisicile, câinii, animalele domestice] au simtul adormit, se duc la oricine, toti le sunt prieteni, dar animalele celelalte simt omul si se apropie doar de cel bun si curat cu inima.

Am înteles din toate câte am citit, că în Împărătia lui Dumnezeu când vom ajunge [adică pentru cine ajunge] nu va fi păcat, diavolul nu poate intra, nu mai poate ispiti, de animale am auzit/citit că nu vor mai muri, păsările vor cânta triluri minunate, fără să mai moară vreodată, florile vor fi minunate fără să se mai ofilească, tot ce va fi nu se va mai dărâma (când îmi voi aduce aminte unde am citit acestea voi scrie, dacă doreste cineva).

Doamne ajută!
Ionut
Reply With Quote