Citat:
Īn prealabil postat de Laur28
Stiu, dar cand am intrebat de ce 3 (sau orice alt numar care are valoare simbolica in crestinism) nu m-am referit la ce simbolizeaza, ci la de ce ar fi rugaciunea cu 3 lumanari ( sau 9 ) mai speciala ca cea cu doua sau cinci ? Parintele Argatu spune ca pentru vraji (nu ma intereseaza aspecul) aprindem 9 lumanari. Alt parinte spune , pentru alta problema care macina sufletul cuiva, 3 lumanari plus candela. Eu de unde stiu daca pentru vreo problema aprind una, trei, sapte etc. lumanari? Asta daca are vreo importanta.
|
As vrea sa iti spun tie si pt. altii ca cele9 luminari nu e prea indicat sa le folosesti fiind-ca reprezinta un simbol magic si il infruntam pe cel rau cu armele lui,si pentru noi este o lupta inegala ,putind fi orcind loviti rau de tot.pentru crestinii ce nu sunt sporiti duhovniceste e suficient candela si o luminare,ce trece peste intervin pregatiri mai speciale daca vrei sa asculti ,daca nu fa ce veri tu ,ai vazut fiecare luminare simbolizeaza ceva.daca faci ce nu sti esti in teren minat.