Citat:
În prealabil postat de anaana71
mi se pare cam greu sa te impartasti in fiecare duminica. la noi la biserica in fiecare luni este Acatist si in fiecare vineri este Sf Maslu. ar fi cam greu sa te impartasesti de 3 ori pe saptamana. 
|
Este neaparat necesar sa te impartasesti in fiecare Duminica. Altfel, Liturghia nu are sens. Sfintii Parinti au stabilit
canoane (vezi canonul 9 apostolic) in privinta asta, pe care noi le incalcam din nestiinta si din cauza ignorantei preotilor care nu stiu lucrurile astea si nu ne invata sa urmam invatatura Sfintei Traditii.
http://www.blog.teologie.net/2010/01...ne-impartasim/
"Să urmăm așadar, iubiți credincioși, pe marii Sfinți ai Bisericii: Ioan Gură de Aur, Teodor Studitul, Simeon Noul Teolog, Nicolae Cabasila, Simeon al Thesalonicului, Nicodim Aghioritul, Paisie Velicicovschi, Ioan de Kronștadt, Ioan Maximovici, Siluan Atonitul și mulți alții (cunoscuți și necunoscuți), care se împărtășeau zilnic și așa au și ajuns sfinți. Nu le‑au lipsit acestor oameni nici faptele bune, nici virtuțile cele mai înalte, totuși nădejdea mântuirii lor nu era în efortul propriu, ci în Hristos, cu Care se împărtășeau foarte des."
PS: Cat voi mai activa pe forumul asta, o sa va bat la cap pana o sa intelegeti ca Ortodoxia adevarata ne invata prin Sfintii pe care i-a dat sa ne impartasim "de fiecare data", la fiecare Sfanta Liturghie! Daca macar unul din voi, cei care practicati crestinismul ortodox autentic, va intelege lucrul asta, nu am pierdut vremea scriind degeaba.