Citat:
În prealabil postat de symyon
Cei ce fac idoli,toti sunt desertaciune,si cele mai frumoase lucrari ale lor nu slujesc la nimic;tocmai sa ramana de rusine.
Cine este acela care sa fi facut un dumnezeu,sau sa fi turnat un idol,si sa nu fi tras nici un folosdin el?
Iata,toti inchinatorii lor vor ramanea de rusine,caci insasi mesterii lor nu sunt decat OAMENI.....
Lemnarul intinde sfoara,face o trasatura cu creionul,faltuieste lemnul cu o rindea,si-i inseamna inaltimea cu compasul;FACE UN CHIP DE OM,UN FRUMOS CHIP OMENESC,CA SA LOCUIASCA INTR-O CASA....
Copaci acestia slujes omului pentru ars,el ai ia si se incalzeste cu ei.Ii pune pe foc,ca sa coaca paine,si tot din ei face si un DUMNEZEU CARUIA I SE INCHINA,ISI FACE DIN EL IDOL,SI INGENUNCHE INAINTEA LUI !!!!......ISAIA 44.Daca careva dintre toate religiile crestine va regasiti facand asa cum scrie in ISAIA 44...sunteti ..DEPARTE DE ADEVAR !!!!!
|
Cartea Inteleciunii lui Solomon 14:
"7. Și binecuvântat este lemnul care slujește la o trebuință binecuvântată.
8. Dar idolul făcut de mâna omenească este blestemat, și el și acel care l-a făcut; acesta pentru că l-a făcut, iar idolul pentru că, stricăcios fiind, i s-a zis dumnezeu.
9. Că Dumnezeu urăște deopotrivă și pe nelegiuiți și nelegiuirea lor.
10. Lucrul și lucrătorul var fi deopotrivă pedepsiți.
11. Pentru aceea, idolii neamurilor vor fi cercetați spre pieire, fiindcă, deși sunt făpturi, au ajuns urâciune, sminteală pentru sufletele oamenilor și laț pentru picioarele celor fără de minte.
12. Gândul plăsmuirii de idoli a fost începutul aprinderii spre desfrâu, și născocirea lor a fost pierderea vieții.
13. Fiindcă n-au fost de la început și nu vor fi totdeauna.
14. Prin deșarta mărire omenească au intrat în lume, astfel că apropiatul lor sfârșit este hotărât înaintea lui Dumnezeu. "
Numeri 21:
"8. Iar Domnul a zis către Moise: "Fă-ți un șarpe de aramă și-l pune pe un stâlp; și de va mușca șarpele pe vreun om, tot cel mușcat care se va uita la el va trăi.
9. Și a făcut Moise un șarpe de aramă și l-a pus pe un stâlp; și când un șarpe mușca vreun om, acesta privea la șarpele cel de aramă și trăia. "
Iesirea 40:
"16. Iar în chivot să pui legea, pe care ji-o voi da.
17. Să faci și capac la chivot, de aur curat, lung de doi coți și jumătate, și lat de un cot și jumătate.
18. Apoi să faci doi heruvimi de aur; și să-i faci ca dintr-o bucată, ca și cum ar răsări din cele două capete ale capacului;
19. Să pui un heruvim la un capăt și un heruvim la celălalt capăt al capacului.
20. și heruvimii să-i faci ca și cum ar ieși din capac. Heruvimii aceștia să fie cu aripile întinse pe deasupra capacului, acoperind cu aripile lor capacul, iar fețele să și le aibă unul spre altul; spre capac să fie fețele heruvimilor.
21. Apoi să pui acest capac deasupra la chivot, iar în chivot să pui legea ce îți voi da.
22. Acolo, între cei doi heruvimi de deasupra chivotului legii, Mă voi descoperi ție și îți voi grăi de toate, câte am a porunci prin tine fiilor lui Israel. "
Iesirea 31:
"1. După aceea a grăit Domnul cu Moise și a zis:
2. "Iată, Eu am rânduit anume pe Bețaleel, fiul lui Uri, fiul lui Or, din seminția lui Iuda,
3. Și l-am umplut de duh dumnezeiesc, de înțelepciune, de pricepere, de știință și de iscusință la tot lucrul,
4. Ca să facă lucruri de aur, de argint și de aramă, de mătase violetă, stacojie și vișinie, și de în răsucit,
5. Să șlefuiască pietre scumpe pentru podoabe și să sape în lemn tot felul de lucruri.
6. Și iată, i-am dat ca ajutor pe Oholiab, fiul lui Ahisamac, din seminția lui Dan, și am pus înțelepciune în mintea oricărui om iscusit, ca să facă toate câte ți-am poruncit:
7. Cortul adunării, chivotul legii, capacul cel de deasupra lui și toate lucrurile cortului;
8. Masa și toate vasele ei; sfeșnicul cel de aur curat cu toate obiectele lui și jertfelnicul tămâierii;
9. Jertfelnicul pentru arderile de tot cu toate obiectele lui; baia și postamentul ei;
10. țesăturile pentru înveliș, veșmintele sfințite pentru Aaron preotul și veșmintele de slujbă pentru fiii lui;
11. Mirul pentru ungere și aromatele mirositoare pentru locașul cel sfânt; toate le vor face ei așa, cum ti-am poruncit Eu ție".
Vezi tu, in Vechiul Testament Dumnezeu binecuvanta materia, care ii aduce Lui slava iar in Legea noua avem icoanele, sfintele moaste, Crucea de lemn binecuvantate de Dumnezeu etc.
Ele nu aduc sminteala de desfranare sau mai stiu eu de ce alte pacate. La noi icoanele, Crucea de lemn aduce Slava Lui Dumnezeu! si infatiseaza oameni sfinti pe care ,voi mandri de rautatea voastra, nu vreti sa ii recunoasteti. Prin icoane, sfinte moaste se fac multe minuni datorita harului sfintitor din ele.
Mandria si rautatea te roade de nu vrei sa le accepti.
Smereste-te si pocaieste-te sa poti vedea Adevarul!
Fa-ti semnul crucii sa iti cada solzii de pe ochi , sa poti vedea Adevarul.
Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul!