Citat:
În prealabil postat de delia31
draga doriana
nu e vorba de intermediari, ci de comunicare si cu ceilalti membri ai familiei lui Dumnezeu.
|
Daca e vorba de comunicare e mai grav, din punctul meu de vedere. Caci Dumnezeu a interzis categoric comunicarea cu cei trecuti dincolo tocmai pentru a pastra o granita intre lumea de aici si cea de dincolo. Pedeapsa pentru acest e fapte era moartea fara discutii.
Imi vei zice ca ei sunt vii. Si Samuel era viu cand a fost chemat de vrajitoare, dar Saul a fost aspru pedepsit pentru ca poruncise aceasta. A murit chiar a doua zi impreuna cu fiii sai.
Eu stiu ca ortodoxul este foarte precaut si sceptic. Refuza sa creada in vise, vedenii, caci pot veni de la cel rau. Ma mira cum de are incredere sa vorbeasca cu spiritele celor trecuti dincolo. De unde stie ca nu va fi amagit? Lumea sprituala e mult mai complexa decat lumea noastra, satan e spirit si e expert in inselari. Tocmai de aceea Dumnezeu a interzis comunicarea cu lumea spirituala. In cele mai multe cazuri vom fi amagiti la cat de slabi suntem.
In alta ordine de idei, daca nu comunic cu fratii morti nu ar fi un pacat. Doar nici cu cei din Grecia nu comunic, sau cu cei din Filipine. Sunt doar un om limitat, nu pot sa am partasie cu toata Biserica din toate timpurile.
In concluzie, te rog sa ma crezi ca mi-e frica sa trec peste ce a spus Dumnezeu. Prefer sa-i supar pe sfinti [desi sfintii nu se supara] sau pe oricine altcineva decat pe Dumnezeu.