Subiect: cuvinte de folos
View Single Post
Vechi 25.06.2010, 08:12:15
eduardd
Guest

Implicit Cuviosul Paisie Aghioritul

Sa multumim impreuna Batranului parinte Paisie Aghioritul frate drag, mie nu ai de ce sa-mi multumesti!
Mai e un strop si vine ziua cuviosului (25 iulie) sa-l praznuim cu dragoste ca sa primim dragostea lui. Daca nu ai citit inca, cauta si citeste cartile lui. Sant un izvor nesecat de Pace, Bucurie si Intelepciune.
Cel mai mult m-a folosit vol 5 "Patimi si Virtuti".

Eu (asa cum am mai scris la topicul dedicat Batranului Paisie la sectiunea duhovnici) l-am descoperit pe parintele printr-un coleg de scoala, calugar la Sihastria (Stapana sa ii rasplateasca). Stia ca sunt nascuta in aceasi zi cu Gheronda Paisie si mi-a daruit acum ceva ani.. prima sa carte.
Asa..am invatat sa-l iubesc si (nadajduiesc din toata inima mea) sa ma iubeasca. Din mila Stapanei acum 3 ani am ajuns la mormantul sau. Iar sotul meu iubit, mi-a adus o alta mare bucurie din Munte. Mi-a daruit prima icoana a sa pictata de calugarii de la Schitul Lacu.
Am asezat-o langa icoana Stapanei "Acoperamantul" deasupra patului meu.

Iertare pentru aceasta abatere de la subiect dar... Bucuria e mare cand vorbesc despre Batranul Paisie..si am dorit sa o impart cu voi. Am doi batrani iubiti ai Greciei; Batranul Porfirie si Batranul Paisie.
Iertati-ma pentru acest offtopic.
Cuvinte fara de folos...dar pline de bucurie

si trei mici cadouri pentru voi
1. Stapana ( cu bratele Sale iubitoare intinse peste noi toti! Buni sau rai...)
2. Gheronda Paisie Aghioritul
3. Mormantul de la Surotti!
Cand ma gandesc cata lume a ingenuncheat pe covorasul acela rosu..
Attached Images
File Type: jpg CIMG7928.jpg (25,0 KB, 11 views)
File Type: jpg CIMG7929.jpg (23,8 KB, 8 views)
File Type: jpg CIMG1493-1.jpg (64,5 KB, 14 views)

Last edited by eduardd; 25.06.2010 at 09:04:14.
Reply With Quote