Citat:
În prealabil postat de sophia
In legatura cu poruncile, pentru ca am vazut ca Daniel sustine ca postul este o porunca.
Mi-am luat carticica mea de rugaciuni unde am si indrumarile de baza pentru crestini si am gasit asa:
1. Cele 10 porunci dumnezeiesti (deci de la El): sa nu ucizi, sa nu-ti faci chip cioplit etc.
Acolo nu scrie nimic de post!
2. Cele 9 porunci bisericesti
Acolo scrie intr-adevar despre post.
Dar acum sunt f.nelamurita, chiar baf.
Deci nu cere Dumnezeu, ci cere biserica?!
In plus toate acele 9 porunci se refera numai la biserica institutie si la oameni: sa ne rugam pentru cei din fruntea tarii, sa avem grija de averea si obiectele bisericii, etc.
Aici apare problema pentru mine.
|
A nu face ascultare de Biserica este cea mai mare greseala pe care o putem face.Aici ne impartasim,ne spovedim,participam la Sfantul Maslu,in Biserica ne botezam,ne cununam,iar la sfarsit preotul ne citeste rugaciunile de inmormantare.Deci cum sa nu facem ascultare de Biserica,daca Biserica face tot ceea ce trebuie pentru a ne mantui?
Preotul face agheazma mare si mica,face sfintirea casei etc
Biserica este o comunitate din care facem parte si noi.Iar poruncile bisericesti nu sunt pentru noi o povara ,ci un mijloc de mantuire.Asa cum este si canonul dat de duhovnic.
Cine nu vrea sa asculte de Biserica isi primejduieste mantuirea.De fapt,asa cum bine a observat cineva,cei care au adus "modificari" randuielilor Bisericii s-au rupt de aceasta,si au devenit eretici.
Nu suntem sinceri cu noi insine,si vom fi judecati pentru asta,pentru ca ne botezam si ne cununam in Biserica,murim tot cu preotul la capataiul nostru,dar intre aceste momente nu facem ascultare de Biserica,ne credem noi mai buni si mai intelepti decat Biserica.De fapt,facem voile noastre,ceea ce ne convine,dar spunem ca suntem foarte intelepti.