Subiect: Casa protestanta
View Single Post
Vechi 25.06.2010, 10:55:52
george.marian george.marian is offline
Member

Data înregistrării: 19.05.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Aș aduce o completare la ce ai scris. Dumnezeu consideră "idol" nu doar orice "obiect făcut de mâna omenească și căruia i se aduce închinare", ci și orice idee, orice "reprezentare" a realității divine, orice dogmă (greșită și ilegală în sine la fel ca orice idol) făurită de mintea omului la care ține și nu poate renunța (i se închină). Exemplu concludent este această dogmă scârboasă (scuze, dar altfel n-o pot numi) a pupării moaștelor care a început să facă și victime. Vezi incidentul de ieri de la Suceava.

Iesirea 20:

"24. [...]În tot locul unde voi pune pomenirea numelui Meu, acolo voi veni la tine, ca să te binecuvântez. "

Faceti confuzie intre idol si ceea ce este binecuvantat de Dumnezeu.

Iesire 25:

"16. Iar în chivot să pui legea, pe care ji-o voi da.
17. Să faci și capac la chivot, de aur curat, lung de doi coți și jumătate, și lat de un cot și jumătate.
18. Apoi să faci doi heruvimi de aur; și să-i faci ca dintr-o bucată, ca și cum ar răsări din cele două capete ale capacului;
19. Să pui un heruvim la un capăt și un heruvim la celălalt capăt al capacului.
20. și heruvimii să-i faci ca și cum ar ieși din capac. Heruvimii aceștia să fie cu aripile întinse pe deasupra capacului, acoperind cu aripile lor capacul, iar fețele să și le aibă unul spre altul; spre capac să fie fețele heruvimilor.
21. Apoi să pui acest capac deasupra la chivot, iar în chivot să pui legea ce îți voi da.
22. Acolo, între cei doi heruvimi de deasupra chivotului legii, Mă voi descoperi ție și îți voi grăi de toate, câte am a porunci prin tine fiilor lui Israel. "

Arata clar porunca lui Dumnezeu, chiar El porunceste sa ii construiesti lucruri si obiecte sfintitoare. Atat timp cat sunt binecuvatate de El, nu se aduce idolatrie.

Idolii erau folositi pentru jertfe de sange, omoruri, desfranari. Nu vreti in nici un fel sa va deschideti mintea si sa priviti lucrurile. Scrie clar la Solomon, in Cartea Intelepciunii ... mai cititi.

Primele icoane au fost pictate de Sfantul si Evanghelist Luca. Ele infatisau pe Maica Domnului, Pururea Fecioara si prea Nevinovata( mai presus decat heruvimii si serafimii) cu Pruncul in brate. Maica Domnului simbolizeaza Pamantul pentru ca Ea este de samanta omeneasca si Pruncul , pe Dumnezeu. Ea face legatura dintre lumea asta pamanteasca si Dumnezeu.

Despre Sfinti si trupul lor care este sfintit:

I Corinteni 6:

"1. Îndrăznește, oare, cineva dintre voi, având vreo pâră împotriva altuia, să se judece înaintea celor nedrepți și nu înaintea celor sfinți?
2. Au nu știți că sfinții vor judeca lumea? Și dacă lumea este judecată de voi, oare sunteți voi nevrednici să judecați lucruri atât de mici?
3. Nu știți, oare, că noi vom judeca pe îngeri? Cu cât mai mult cele lumești?
4. Deci dacă aveți judecăți lumești, puneți pe cei nebăgați în seamă din Biserică, ca să vă judece. "

Sfintii vor judeca lumea. Apostolii vor sta pe cele 12 tronuri la Sfarsitul lumii sa judece cele 12 semintii a lui Israel . Vor judeca atat ingerii decazuti cat si pe oamenii pacatosi, nevrednici de Dumnezeu.

I Corinteni 6:

"11. Și așa erați unii dintre voi. Dar v-ați spălat, dar v-ați sfințit, dar v-ați îndreptat în numele Domnului Iisus Hristos și în Duhul Dumnezeului nostru."

"19. Sau nu știți că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveți de la Dumnezeu și că voi nu sunteți ai voștri?
20. Căci ați fost cumpărați cu preț! "

I Petru 1, 23-25:

"Fiind născuți din nou nu din sămânță stricăcioasă, ci din nestricăcioasă, prin cuvântul lui Dumnezeu cel viu și care rămâne în veac. "

Trupul e salas al Duhului Sfant pentru cei desavarsiti in FAPTE, SMERENIE, RUGACIUNE. Sfintii au lepadat lumea aceasta. Ei intreaga viata si-au plans-o intr-o smerenie, rugaciune si post desavarsit. Ei cand pleaca din viata aceasta nu mor, ci adorm.

Noi ne rugam lor ca ei sunt adormiti, si fac parte din Biserica nevazuta, Biruitoare de Sus. Aceasta de jos este Biserica Luptatoare. Una singura este Biserica, numai ca ea se imparte in una vazuta,luptatoare, si una nevazuta biruitoare.

Biserica este Trupul Lui Hristos, si nu poti contrazice ca jumatate este vie si cealalta este moarta. Blasfemie !!! Ar insemna ca nu ar fi Dumnezeu !!!

Ma rog unui Sfant datorita pacatoseniei mele, ca eu nu sunt vrednic sa ma rog direct Lui Dumnezeu, ci ma rog unuia care e mai vrednic decat mine, pe care El il asculta, sa se roage Lui Hristos pentru mine . Pe mine pacatosul nu ma asculta, sunt prea pacatos ... Si la fel Maicii Domnului, Pururea Fecioara si Prea Nevinovata Maria. Are mai multa indrazneala decat mine si e mai ascultata rugaciunea ei decat a mea !!!

Noi vedem din Sfânta Scriptură că sfinții lui Dumnezeu, încă în viață fiind, se rugau și mijloceau către Dumnezeu pentru oameni. Așa auzim pe marele Apostol Pavel zicând: Mulțumesc Dumnezeului meu, ori de câte ori îmi amintesc de voi, căci totdeauna, în toate rugăciunile mele, mă rog pentru voi toți, cu bucurie (Filip. 1, 3-4; I Tes. 1, 2-3; II Tes. 1,11; Efes. 1, 16-18; 3, 14-21; II Cor. 13, 9; II Tim. 1,3 ș.a.).

"Caci voia lui Dumnezeu aceasta este: sfintirea voastra." (I Tesaloniceni IV, 3).
"Caci dupa Sfantul care v-a chemat pe voi, fiti si voi insiva sfinti in toata petrecerea vietii voastre. Ca scris este: Fiti sfinti pentru ca Eu sunt Sfant" (I Petru I, 15-16).

Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul !
Reply With Quote