Citat:
În prealabil postat de delia31
in ortodoxie nu facem spiritism si nu comunicam cu mortii.
|
Teoretic așa este, însă din postarea ta exact asta s-a putut deduce:
Citat:
comunicam unii cu altii
|
Citat:
voi nu faceti diferenta intre un om oarecare mort si unul ucis pentru credinta (de ex. Sf. Stefan cel ucis cu pietre, Sf. Ioan Botezatorul, toti sfintii apostoli etc.)???
|
Și "comunicarea" cu sfinții morți poate fi numită tot spiritism. Apostatul rege Saul când a "comunicat" cu defunctul om al lui Dumnezeu-Samuel, a participat de fapt la o ședință de spiritism. Și Dumnezeu l-a pedepsit pentru asta.
Citat:
ca sa nu mai zic de Maica Domnului. Cum crezi ca Ea n-ar fi Vie?
|
Foarte simplu, nu este vie pentru că este... moartă. Va fi din nou vie la învierea sfinților. Nici de învierea parțială a sfinților n-a avut parte (la moartea Domnului Hristos) pentru că atunci era... vie.
Citat:
daca in Scriptura nu se dau multe detalii specifice despre relatia Ei cu apostolii, asta nu inseamna ca ei au ignorat-o si nu au avut o relatie de iubire sfanta cu Ea.
|
Eu nu spun că au ignorat-o ori că n-au iubit-o, însă categoric nu s-au închinat ei și n-au pomenit-o cu nume de hulă precum "Împărăteasa Cerului", "Preasfântă născătoare de Dumnezeu", ori altele asemenea. Altfel, am putea să facem mii de speculații neavenite doar pentru că "in Scriptura nu se dau multe detalii specifice".
Citat:
dupa ce s-a terminat de scris Biblia, asta nu inseamna ca nu mai e nimic de spus.
|
În ce privește lucrurile bazale privitoare la credința creștină, nimic nu mai e de spus. Tot ceea ce privește mântuirea și asptectele închinării creștine găsim în Sfânta Scriptură. Inovații precum puparea cadavrelor și a picturilor, ține deja de domeniul păgânismului.
Citat:
iar ei, prietenii lui Hristos sunt si prietenii nostri.
|
Cam riscantă această justificare pentru puparea moaștelor... Încearcă să-ți imaginezi aplicarea ei în dreptul "moaștelor" lui Iuda Iscarioteanul. Că doar și el a fost numit prieten al lui Iisus, iar Acesta l-a pupat:
49. "
Și îndată, apropiindu-se de Iisus, a zis: Bucură-Te, Învățătorule! Și L-a sărutat.
50. Iar Iisus i-a zis: Prietene, pentru ce ai venit? Atunci ei, apropiindu-se, au pus mâinile pe Iisus și L-au prins" (
Matei 26)
Citat:
Maicuta Domnului care e langa El si mai aproape de El decat oricare din noi, sa puna si Ea o vorba buna pentru noi ca atunci la nunta din Cana Galileii !!
|
Această fictivă acțiune ar putea continua astfel:
"
Femeie, ce am a face Eu cu tine?"(
Ioan 2,4) Lasă-l pe el să vină să mă roage, dacă e adevărat creștin!
Nu avem nevoie de
intermediari în
contractul nostru cu Dumnezeu, căci am fi nevoiți să dăm
comision.