View Single Post
Vechi 25.06.2010, 14:19:39
eclesiastul eclesiastul is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2010
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gavriil Vezi mesajul
Bun cum zici tu ca femeii se refera la femeia care a nascut copilul daca este asa cum sustii tu atunci femeia este FECIOARA MARIA pentru ca nu ar fi nici un simbol in aceste versete ear ideea de popor cade de la sine pentru ca am stabilit ca un popor nu poate suferi in durerile nasterii ci doar o femeie care este FECIOARA VT care este aratata in NT cind Ingerul zice < "Bucura-te, ceea ce esti plina de har, Domnul este cu tine. Binecuvantata esti tu intre femei!" >.
Fecioara Maria nu poate fi din urmatoarele motive:
1)Era moarta cand s-a facut profetia. Deci nu avea cum sa se refere la ea profetia.
2)Daca citesti textul ai sa mai observi un lucru, redau textul aici, e tot din Ap 12:
"Și a născut un copil de parte bărbătească, care avea să păstorească toate neamurile cu toiag de fier. Și copilul ei fu răpit la Dumnezeu și la tronul Lui,
Iar femeia a fugit în pustie, unde are loc gătit de Dumnezeu, ca să o hrănească pe ea, acolo, o mie două sute și șaizeci de zile."
Prorocia asta iar nu s-a adeverit cu privire la fecioara Maria.
3)Femeia apare in acelasi context cu aripile de vultur ceea ce duce la concluzia ca sunt simboluri amandoua. nu poti lua femeia mot a mot si aripile de vultur simbolic.

Mai trebuie sa iti pui urmatoarea intrebare:
Dupa ce s-a nascut Domnul Iisus de ce ar mai fi prigonit Satana pe fecioara Maria?

Citat:
Uite ce spune DUMNEZEU femeii si nu poporului.
. Iar femeii i-a zis: "Iti voi spori, inmultindu-le, durerile si geamatul; in dureri vei naste copii;".
In Ap 12 femeia este folosita ca un simbol, ti-am mai explicat.

Citat:
Ca sa stii si tu logica si alte chestii de astea sint luate de pe pamint dar inteleppciune este de natura spirituala de asta acei SF Parinti au fost in stare sa inteleaga scrierile biblice ear noi nu dar daca le urmam pasii si noua o sa ni se deschida mintea adica o sa primim INTELEPCIUNE.
Logica este cuprinsa in intelepciune. Nu poti spune despre cineva ca e intelept dar care sfideaza regulile logicii. E drept si ce spui tu, ca dc ai o gandire logica nu inseamna ca esti intelept.

Citat:
Cuvintul pustie poate insemna si alt ceva nu neaparat pustia(desert)fizica dar degeaba incerc sa spun ca tu tot invatatura ta o tii sau poate ca pe a altora si nu iti dai seama.
Nu am zis ca pustia e neaparat pustie(desert). In cadrul AP 12 si pustia e un termen simbolic.

Citat:
Biblia a fost scrisa pentru toti dar nu toti o pot interpreta ci doar cei care sau apropiat mai mult de DUMNEZEU.
E drept, ca sa o poti intelege trebuie ca Domnul sa iti dea intelepciune. Dar nu poti decide cui ii da Dumnezeu intelepciune, EL decide.

Citat:
Cum ar putea un ateu sa inteleaga biblia ca tot zici tu ca biblia a fost scrisa pentru toti oamenii .Biblia a fost scrisa pentru cei ce vor sa urmeze pe DUMNEZEU dar nu tuturor lea fost dat sa inteleaga la fel decit dupa cum are har de la DUMNEZEU.Avraam a primit ceva Iosif alt ceva Iacov(Israel) alt ceva Moise a primit legile si tot asa pina la noi si mai departe.
Cum ai putea tu sau alt om sa intelegeti biblia daca nu crezi in ea ?
Eu cred tot ce spune in Biblie, de unde ai scos-o ca nu cred?
Dupa cum afirmi si tu, omul intelege cat ii da Dumnezeu, numai ca omul trebuie sa fie dispus sa studieze Cuvantul, sa petreaca timp in rugaciune etc. Nu da Dumnezeu interpretari din cer dc omul nu e dispus sa sacrifice din timpul lui pt a studia. Cu cat studiezi mai mult Cuvantul cu atat vei vedea frumusetea si adevarurile care sunt cuprinse acolo.

Citat:
Oamenii de rind daca nu urmeaza pe cei care au pus bazele bisericii inseamna ca sint de capul lor ear daca interpreteaza biblia cum vor ei si nu cum a fost lasat de cei care au format biserica earasi sint de capul lor si asta inseamna ca te inpotrivesti oamenilor care au primit invatatura de la DUMNEZEU adica te inpotrivesti LUI DUMNEZEU.
Eu nu ma pun in locul LUI DUMNEZEU sa spun cui si ce trebuie sa spuna sau sa faca ci incerc sa urmez pe cei care au fost mai aproape de DUMNEZEU si au fost incepatorii bisericii crestine.
Oamenii care au fost la baza bisericii sunt apostolii, Hristos e cel care a pus baza bisericii, prin apostoli. Ori invatatura lor o gasim in Sf Scriptura.

Citat:
Este adevarat ca nu femeia va zdrobi capul sarpelui .Eu nu am spus ca femeia va zdrobi capul sarpelui ci ca satan nu vroia sa se inplineasca profetia si ca ar fi distrus pe orcine ear asta o include si pe FECIAORA MARIA.
Uite aici ajungi la concluzia mea. Tu afirmi ca Satana ar fi distrus pe oricine ,asta incluzand si pe fecioara Maria. Deci nu capata sens ca femeia din Ap 12 e Israel(ceea ce include si pe Maria care era evreica)?
Reply With Quote