View Single Post
Vechi 25.06.2010, 16:18:23
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Daca te sminteste credinta mea in viata pretutindeni in Univers, atunci ma lepad de ea, numai du-te si te impartaseste saptamanal. :) Cat priveste viata mea particulara, nu este treaba ta. L-am rugat pe admin sa stearga acel topic, dar nu a vrut, asa ca suport consecintele. Deci, din moment ce nu stii detaliile din viata mea, cum este posibil sa tragi concluzii?! Ai mare grija, ca una e sa critici, alta e sa tragi concluzii pripite - adica sa judeci.

Fara linkuri si citate, ca am dat destule, iti spun un lucru pe care te rog sa-l cantaresti intr-un mod foarte atent, fara sa te grabesti. Toti Sfintii s-au considerat pa-ca-tosi, nevrednici de participarea la Sfintele Taine, si asta nu din smerenie, pentru ca nici smerenie nu credeau ca au dobandit - pana la ultima suflare a lor au fost siguri de asta! Deci, cu toate acestea au mers si s-au impartasit de fiecare data, pentru ca asa ne invata Traditia si marii Parinti ai Bisericii, oameni care au alcatuit rugaciunile Liturghiei, Teologi supranumiti asa pentru ca nu au mai fost Sfinti cunoscatori ca si ei in tot crestinismul. Eu pe acestia ii cred si pe duhovnicul meu, care imi stie pacatele, neajunsurile si problemele.

Deci este pe riscul tau daca te tii departe de Painea Vietii, traind in inselarea ca vei ajunge candva, la batranete, desavarsita sau merituoasa, ca numai atunci sa te impartasesti des. Iti spun ca in momentul in care te vei considera vrednica, atunci NU vei fi vrednica. Ca va fi peste trei luni, ca va fi la batranete, NU vei avea voie sa cazi in pacatul mandriei ca tu esti destul de curata sau de virtuoasa pentru a te apropia de Hristos.

Domnul cu tine si cu cei care mai citesc pe aici.
Nu ti-am judecat viata particulara, ci opiniile pe care le-ai exprimat pe forum. Si opiniile iti apartin in totalitate.. (una este sa spui ca esti fortat de imprejurari sa faci ceva gresit, cu totul altceva este sa detii o idee gresita). Intr-adevar viata ta nu ma priveste (chiar nu ma intereseaza)
Dar opiniile tale le-ai facut publice si sunt deja cartea ta de vizita.
Si mai sunt si alte opinii cu care nu sunt de acord, dar cele doua pe care le-am enuntat sunt cele mai vizibile.

Sigur ca sfintii s-au considerat pacatosi si asa s-au impartasit.
Dar NOI ne consideram pacatosi?

Sa nu crezi ca nu ma impartasesc deloc. Dar fara sa-mi plang pacatele in mod real eu nu indraznesc sa ma impartasesc. (Si daca nu-mi vad pacatele si nu mi le plang, incerc macar sa-mi plang starea mea de nesimtire duhovniceasca). Si asta cere efort.. daca nu este perioada de post, eu sunt vesela si nepasatoare ca un fluturas... greu sa ma spovedesc!

(Si nu pot crede ca cineva care nu tine post cum trebuie, care nu se infraneaza drastic de la toate cele este capabil sa se pocaiasca de pacate! De aceea sunt ff suspicioasa cand mi se prezinta o atitudine relaxata fata de post, abstinenta.. ba si spovedania este superflua..)

Nu o lua personal.

Last edited by anna21; 25.06.2010 at 16:20:58.
Reply With Quote