Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Re:
AFIRMATIA CA IOAN ESTE REINCARNAREA LUI ILIE .. ( deci printre Apostoli si viitorii crestini exista acest crez al reincarnarii)
...PROFETUL ZICE CA E VORBA DE ACELASI DUH ,AL LUI DUMNEZEU ...IN 2 PERSOANE DIFERITE ,IN TIMPURI ISTORICE DIFERITE.....CEVA DE GENUL....,,EU SUNT IOAN BOTEZATORUL PT CA AM DUHUL LUI,DUHUL CARE L-A AVUT SI EL"
|
Miscator!
Acum sa vedem ce spune Biblia:
"Și ei l-au întrebat:
Dar cine ești? Ești Ilie? Zis-a el: Nu sunt. Ești tu Proorocul? Și a răspuns: Nu.
Deci i-au zis: Cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis. Ce spui tu despre tine însuți?
El a zis: Eu sunt glasul celui ce strigă în pustie: "Îndreptați calea Domnului", precum a zis Isaia proorocul." (Ioan 1: 21-23)
(Citatul din Isaia: "Un glas strigă: "În pustiu gătiți calea Domnului, drepte faceți în loc neumblat cărările Dumnezeului nostru.".. )
Deci el spune ca nu este Ilie.
Mai departe.. ce-i cu Duhul?
Ma intreb, Andrei, tu te rogi?
Ce spui in rugaciunile incepatoare.. macar de doua ori pe zi cand te rogi ca un crestin traitor?
"Imparate Ceresc, Mangaietorule, Duhul Adevarului, Care pretutindenea esti si toate le implinesti,
vino si te salasuieste intru noi... "
Sau rugaciunea aceea frumoasa din timpul Postului Mare:
"Doamne și Stăpânul vieții mele,
duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie.
Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei, dăruiește-l mie, robului Tău.
Așa Doamne, Împărate, dăruiește-mi ca să-mi văd greșalele mele și să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat ești în vecii vecilor. Amin"
Oare tot despre reincarnare vorbim aici?
Ca cerem sa fim locuiti de un Duh, dar nu de altul.. deci poftim de ne pocneste cu interpretarile tale.
Pentru cei cu mintea intreaga.. scopul nevointelor crestinilor este dobandirea Sf. Duh care-i curateste, ii sfinteste si face posibila comuniunea dumnezeieasca (mantuirea).