View Single Post
Vechi 26.06.2010, 15:40:05
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Implicit Despre cruce

[quote=stroie cosmin;262480]Daca ai un copil si moare din cauza unei muscaturi de sarpe , iar dupa cativa ani un prieten se gandeste la tine si iti face cadou un sarpe din aceiasi specie ca cel care i-a adus moarte fiului tau , il vei respecta pe acel prieten, si vei idolatriza sarpele????Crucea nu are nici o insemnatate ca si obiect, in acele momente asa erau pedepsiti oameni, in ziua de azi este scaunul electric probabil ca daca Isus vinea in vremea noastra si era executat pe scaunul electric acum tu idolatrizai scaunul electric.Isus a murit pentru ca noi sa putem trai, din pacate tu ai inteles ca trebuie sa te acsezi pe bucata de lemn pe care el a murit. Acseazate te rog pe lucrarea facuta de Isus in timpul vietii , citeste tot ce el a lasat ca marturie prin ucenicii sai si nu mai te propti in cruce.Crucea nu te v-a mantui, Isus prin lucrarea sa te-a mantuit, noi oameni l-am omorat si la cat de prosti suntem l-am omora si a doua oara, si a treia si de cate ori avem ocazia il omoram. Tu il omori acum inca odata cand vorbesti indrumat de LUcifer.[/Q

Dogmatica Ortodoxa:Temeiuri biblice despre Cruce:

1.A fost preinchipuita in VT prin toiagul lui Moise,prin mainile lui Moise la rugaciune si prin sarpele de arama.
2.A fost altarul de jertfa pe care s-a scrificat Mantuitorul pentru rascumpararea neamului omesnesc.
3.Este mijlocirea preamaririi lui Hristos.cf.Filipeni 2,8 cititi doar
4.Este mijlocul impacarii cu Dumnezeu,cf Efeseni2,16 cititi
5.Este semnul biruintei lui Hristos si este semnul Fiul Omului la a doua venire, cf. Matei 24,30
6.Este pecetea lui Dumnezeu asupra celor mantuiti,cf.Apocalipsa 7,2
7.Este lauda crestinilor,cf. Galateni 6,14:"mie insa nu-mi fie a ma lauda decat numai in Crucea Domnului."
8.Este putere de mantuire,cf I Corinteni 1,18 "Caci cuvantul Crucii este nebunie pentru cei ce pier,iar pentru noi este puterea lui Dumnezeu".
9."Si i-a zis Domnului:<<Treci prin mijlocul cetatii,prin Ierusalim,si insemneaza cu semnul crucii(litera <<tau>>,care in alfabetul vechi grec avea forma unei cruci) pe frunte pe oamenii care gem si care plang din cauza multor ticalosii care se savarsesc in mijlocul lui."
"Ucideti si nimiciti batrani,tineri,fecioare,copii,femei,dar sa nu va atingeti de nici un om care are pe frunte semnul<< + >>!Si incepeti cu locul Meu cel sfant."(Iezechiel 9,4 si 6)