View Single Post
Vechi 27.06.2010, 14:40:18
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dragos - NL Vezi mesajul
baiatu asta are 14 ani, a intrat ieri pe site si are 11 posturi toate pe un singur topic: asta.

acuma stii de ce a intrat aici si are asemenea debit concentrat? pentru ca ati facut un topic cu un titlu provocator pana in maduva oaselor. ce atitudine religioasa si mai ales ortodoxa o fi asta, nu pot sa pricep.

dar pot sa pricep ca unii trebuie sa scarmane un gen de muzica facuta de cele mai multe ori pentru eliberare. de ce? pentru ca nu accepta sa devii independent fata de biserica.

aceasta idee este sustinuta sub diferite forme pe topicul asta, pana la nebunie chiar si lipsa de discernamant.

de ce lipsa de discernamant? pentru ca acest baiat, din felul in care s-a prezentat pana acum, este dovada ca se poate asculta rock fara sa faci ceva rau cuiva, nici macar tie.

si eu ascult rock fara sa fac rau nimanui. poate cineva demonstra contrariul?!?

aici am impresia ca se afla problema. ortodoxul de pe acest site nu sufera demonstratia pentru ca il impiedica sa imbratiseze prejudecata religioasa cu un patos orb, stupid, discriminatoriu.

de toleranta, mai ales in conditiile in care omul are un comportament rational ati auzit?
Dragule, esti atat de orbit de propria ta importanta incat esti la un pas distanta de delirul paranoid (ei, glumesc).
Dar spune-mi unde am spus ca e muzica satanista sau mai stiu eu ce sau ca a fost vreo secunda vorba de facut rau, asa cum va imaginati voi acest rau (un ACT EXTERN sau cel mult orientat impotriva propriei persoane, dar neaparat cu componenta materiala (gen, imi tai venele)).

Raul e muuuuuult mai nuantat de atat si dupa cum stii crestinii nu se tem doar de actele EXTERNE, MATERIALE, ci mai ales de acel duh rau, de moarte, care ne desparte de duhul lui Hristos.

Despre asta e vorba, nu independenta si alte aiureli la care visati, cum ca voi rupeti gura targului cu libertatea si independenta voastra in timp ce altii sunt prosti, incuiati si ingenuncheati in trista lor resemnare. Rupeti-o (pe gura targului), for all I care.

Dar sunteti paraleli cu esenta problemei pe care nici macar nu o puteti constientiza, pentru ca e mult mai subtila, nu la vedere, si ne face (pe toti) in foi de vitza.

Ajunge sa iti dai seama -- ca presupun ca iti dai -- ca muzica iti influenteaza starea de spirit. Deocamdata e suficient sa fii de acord cu atat.

Eu l-am intrebat pe baiatul acela, dar nu a raspuns, pentru ca banuiesc ca nu a inteles, si era ca tine, setat pe paranoidie (ca noi zicem ca e satanist si alte aberatii), numai ca el avea 14 ani, e intr-adevar trist ca gandeste asa, pe pilot automat, dar si scuzabil.

Nu am discutat satanism si nici macar rau: l-am intrebat: poate sa spuna o rugaciune de lauda sincera Sfintei Treimi, Maicii Domnului, cand asculta piesa aia de la In Flames? Crede ca Ingerul lui Pazitor se bucura si se veseleste de muzica aceea si de clipul acela? Si asta sa se intrebe toti cei carora LE PLACE sa asculte rock, metal, pop, dance si ce se mai gaseste.

Atat. E foarte simplu.
Si poate inainte de toate, la intrebarile astea ar trebui sa raspunda crestinii si sa traga ei singuri concluziile, mai ales ca ei si stiu asa, cat de cat, cam cum e cu Duhul Sfant, cu trairea, cu lucruri pe care un ateu sau agnostic sau whatever nu ar avea de unde sa le stie, deci intrebarea in cazul lui si-ar rata tinta. Dar cand un crestin isi lipeste sufletul (adica ii place, adera, sustine, cauta, isi provoaca si intretine) de duhuri lumesti/agresive/de sexualitate/trufia vietii, are macar marea sansa de a constientiza lucrul asta.

Last edited by Jane Says; 27.06.2010 at 14:47:28.