Citat:
În prealabil postat de Dumitru73
Daca tu ca om i-ai ucide pe aecaia, ce ai pati?
In multe state ai fi executat, iar la noi ai lua inchisoare pe viata.
Daca noi oamenii nu acceptam astfel de pedepse cu atat mai putin te astepti sa le vezi la Cel ce este iubire desavarstita.
Si mai e ceva. Oamenii aceia doar i-au amenintat ... dar nu le-au facut nimic pana la urma ...
Lot a plecat pur si simplu printre ei ... unde era amenintarea?
|
Pedeapsa,adica punctul final al elementului coercitiv,se aplica indiferent de pozitia mea daca fapta mea se incadreaza in ceea ce era interzis.Personal nu simt nevoia sa omor pe nimeni dar daca as simti un asemenea impuls cred ca as fi constient si de faptul ca asa ceva este incriminat.Am mai spus asta:nimeni nu poate invoca necunoasterea legii.Ma refer la regula de drept.Adica pe scurt:dupa fapta si rasplata.Cand te ameninta unii incepi sa te intrebi ce le-ai facut.Aici sa-mi spuneti dvs ce anume le facusera acei ingeri.In plus scena a fost cam asa:
,,Atunci Oamenii aceia, care găzduiau în casa lui Lot, întinzându-Și mâinile, au tras pe Lot în casă la Ei și au încuiat ușa;Iar pe oamenii, care erau la ușa casei, i-au lovit cu orbire de la mic până la mare, încât în zadar se chinuiau să găsească ușa."(Geneza 19:10-11).
A fost nevoie de o masura extrema ca sa potolesca multimea care dorea fortarea usii.In plus tot ei l-au salvat pe Lot in ultima secunda inainte sa cunoasca sensul expresiei,,Mai rău decât Acelora iți vom face!"Cum l-au salvat? ,,întinzându-Și mâinile, au tras pe Lot în casă la Ei și au încuiat ușa".Cu tot respectul dar parca este o scena dintr-un asediu. Descrierea scenei este alerta,sunt imagini in miscare pline de dramatism,s-a dorit descrierea exacta a tensiunii acelui moment.Oamenii nu vroiau sa le faca rau?Pai saracul Lot de nebun le oferea pina si pe fetele lui doar ca sa-i lase-n pace?Ce stia Lot ca le vor face de a apelat la o propunere atat de disperata?Nici nu vreau sa ma gindesc.
Ref la bunatatea lui Dumnezeu>vedeti Geneza 18:20-33.Cel de Sus a acceptat sa gaseasca fie si doar 10 oameni drepti.Cat inseamna asta procentual raportat la populatia ipotetica din Sodoma si Gomora?Insignifiant.Atat de putin vroia sa vada in situatia in care ,,Strigarea Sodomei și a Gomorei e mare și păcatul lor cumplit de greu.".Vedeti cum Avraam obtine scaderea limitei de la 50 pina la 10.Adica cumva Dumnezeu a ascultat de rugamintea lui Avraam?EL care ,,rau si nedrept" cum spun unii?Dar ce argumente adusese Avraam?Sa spunem ca Cel de Sus era judecatorul intr-o sala de judecata iar Avraam era avocatul apararii.Pe ce se baza apararea lui Avraam de a fost admisa de judecator?
Cu toate acestea cei 2 trimisi ai sai erau sa fie linsati si asta o adaugam la ,,păcatul lor cumplit de greu"(ref la Sodoma si Gomora).In plus cei 2 mai erau si ingeri.In plus Cel de Sus acceptase scaderea limitei la 10 oameni.Cu toate acestea raspunsul lor a fost ura si violenta.Textul este extrem de clar.Din punctul meu de vedere>masura luata a fost justificata.
Va propun analiza situatiei cetatii Ninive(in comparatie).O gasiti in Iona.