Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Omul nu este dumnezeu ca să fie nemuritor. Toate ființele create de Dumnezeu primesc nemurirea condiționat, iar omul a pierdut nemurirea datorită păcatului. O vor recăpăta cei mântuiți la învierea drepților. Dar atenție, chiar și în Cer, cei mântuiți vor fi nemuritori doar prin susținerea lui Dumnezeu! Ar trebui să-ți dea de gândit faptul că nicăieri în Scriptură nu găsești această afirmație: "sufletul este muritor".
Sunt de acord.
Eu nu măghidez după "dogmele de la White", ci după ce spune Scriptura.
Să-ți spun un secret, dar să nu-l mai spui nimănui: nici tu nu ai fost pe timpul sfinților martiri...
"Iar în ceasul al nouălea a strigat Iisus cu glas mare, zicând: Eli, Eli, lama sabahtani? adică: Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?" (Matei 27,46)
Da, diavolul a mințit-o pe Eva că nu va muri nicidecum. Și această minciună atrăgătoare a lui încă prinde pe mulți creștini. Eva a fost amăgită că mâncând din fructul oprit va intra într-o nouă stare deosebită și va fi ca Dumnezeu. Exact, dar exact așa încercați voi să mă lămuriți că la moarte noi nu murim, ci intrăm într-o nouă stare în care sufletul nostru nu moare și suntem ca Dumnezeu (nemuritori). Ce părere ai?
Omule, în candoarea ta tu citezi exact de acolo unde se spune (Luca 24,1) că în duminica aceea maica Domnului cu femeile sfinte au mers la lucru (după ce au păzit sâmbăta).
|
asa e n-am fost cu martiri,dar nu ai face la fel ca si ei sa-ti pastrezi credinta si sa mori pentru Dumnzeu Fiu si sati dai sufletul in mana Lui?
bine nu te ghidezi dupa White,dar nu ai har sa talmacesti o biblie cum au avut Sfintii Parinti ca ei au primit acest har,daca nu intelegi ceva din biblie tu la cine apelezi?
tu nu hotarasti si Domnul a hotaraste,nici eu cel mai pacatos nu am dreptul sa iau deciziile Lui,dar eu Ii ascult porunca ca,daca El a hotarat sa fie duminica asa sa fie cum a spus El.
asa suntem muritor pe pamant cu trup si suflet,dar sufletul e nemuritor,trupul este muritor.Nici nu dai seama care e diferenta dintre cele doua elemente.Atunci cum e in crez:"Care pentru noi,oamenii,si pentru a noastra mantuire S-a pogorat din ceruri si S-a intrupat de la Duhul Sfant si din Fecioara Maria,si S-a facut Om."-crezul ortodox.Deci Domnul a fost om si Dumnezeu adevarat.Asa si noi avem trup si suflet.Da Dumnezeu este nemuritor,dar S-a inaltat la ceruri cu trup si suflet ca cele doua elemente se va intampla si la Judecata.Noi oameni simpli mergem doar suflet ca nu suntem ca si Sfinti fiindca ei iau fost loiali Lui Dumnezeu Fiu tot timpul si au ascultat de poruncile Sale,iar noi pacatosi fiind trupul noastre vor fi in pamant si se va intoarce la natura sa ce a fost.
Si lasativa de 1000 de ani ca Domnul a spus ca nu e dat noua sa stim ceasul.Numai sa priveghem in tot ceasul atat,alte lucruri lasam in mana Domnului.