Citat:
În prealabil postat de anna21
Sunt maritata cu un necredincios (nu indiferent, ci necredincios) de vreo 8 ani (ce trece timpul!) si am si copii... deci? Opinii in cunostinta de cauza?
|
Mea culpa, m-am inselat din cauza acelui 21. E binestiut ca femeile isi mascheaza varsta. :P
Felicitari pentru viata pe care ai ales-o, pentru familia numeroasa. Si multa rabdare cu sotul, caci altfel nu-i cu putinta.
Citat:
E f f usor sa spui cuminecati-va saptamanal.. dar fara pocainta? Fara lepadare de pacate si patimi? Fara posturi?
|
Pai unde am zis ca fara pocainta? Pocainta trebuie oricand si tot timpul, dar e mereu altfel pentru fiecare om in parte, am zis asta. Nu e o singura metoda batuta in cuie care trebuie aplicata de toti. Tu ai crucea pe care o duci zilnic - asta e parte din pocainta ta! Parerea de rau, "cainta" - cum zice duhovnicul meu - astea se cer. Nu toti pot sa se bata cu capul de parchet in fiecare seara sau sa citeasca acatiste si canoane dimineata si seara - caci asa ii smintesc pe necredinciosii din familie si ii indeparteaza de la crestinismul adevarat care se traieste cu inima. Rugaciunea de peste zi si atentia treaza cred ca sunt potrivite pentru viata noastra cotidiana.
Cum fara lepadare de patimi? De unde le scoti, Ana?!
Iarasi, cum fara posturi? Am specificat clar: trebuie tinute posturile de peste an randuite de biserica.
Citat:
Nu este adevarat ca nu ma impartasesc deloc, ci doar dupa ce consider ca am avut macar un strop de pocainta.
Dar tu ce spui: sa mearga toti sa se spovedeasca si sa se impartaseasca fara a se cerceta pe sine!
|
Vad ca m-ai inteles gresit. Mereu am repetat, dar o fac iarasi si iarasi:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=462
Deci nu oricum si nu fara dezlegare de la duhovnic.
Citat:
Ca poti trai cum iti place, fara infranare, doar sa nu comiti pacate mari. Dar iubirea de sine si de lume este pacat mic?
Iisus Hristos si ucenicii lui nu erau din lumea aceasta. Ei au fost (si sunt, cei de azi) doar straini si calatori pe pamant. Dar noi suntem din lumea aceasta si ne place. Si daca ne place si nu renuntam la ea, crezi sincer ca impartasirea deasa te va salva cat timp iubesti cele trupesti?
|
1 Corinteni 7, 16
Căci, ce știi tu, femeie, dacă îți vei mântui bărbatul? Sau ce știi tu, bărbate, dacă îți vei mântui femeia?
Te va ajuta, asta e si scopul: spre iertarea pacatelor si spre viata de veci. Nu uita insa de ce spune duhovnicul!
Citat:
(In fine.. atata iubire de Hristos! In biserica doar eu si preoteasa avem batic. Postul.. cred ca este cum observa Mirelat: multi habar n-au/nu-i intereseaza ca este post. Deh, "dupa puteri". Rugaciune or face, nu stiu, dar multi nu stiu sa-si fac nici cruce cum trebuie.. Si tu spui sa se impartaseasca toti. La ce bun, daca nu vor sa traiasca intru Hristos?)
Postul este esential pentru un crestin. Este extraordinar de important si de benefic (nu ma refer la sanatatea trupeasca) pentru strunirea patimilor, pentru rugaciune etc. Imi pare rau ca vad ca sunt atati crestini care-l considera inutil.
|
Noi aici vorbim de crestinii traitori ai credintei, nu de ortodocsii care merg numai la Inviere sa ia lumina pentru ca asa face lumea.
Pentru mine, intregul an este timp de pocainta, nu numai posturile. De aceea vad perioadele de post ca timp de curatenie a templului Lui Dumnezeu. Care e diferenta atunci cand nu mai mananci de post, te apuci sa te indopi crestineste cu carne? :))