View Single Post
Vechi 29.06.2010, 01:27:11
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Nu stiu daca e neaparat necesara o explicatie sociologica vis-a-vis de exemplele dumneavoastra.

Marturisesc, cu rusine, ca nu stiu nimic despre sarbatoarea lui Cristos Regele. (promit sa ma informez).

DAR. In ceea ce priveste Divina Indurare (sau Divina Milostivire) - pot sa spun urmatoarele:

In intervalul de timp in care am trecut de la ateism militant la credinta in Cristos, una dintre lecturile cele mai zguduitoare a fost din jurnalul Sfintei Faustina (calugarita catolica careia i s-a aratat Isus si care a jucat rolul esential in instituirea acestei devotiuni si sarbatori a Divinei Milostiviri).

E un fragment care vorbeste despre dialogul dintre sufletul aflat in pragul mortii si Mantuitorul care i se adreseaza, oferindu-i iertarea si gratia divina. In umila mea opinie, acest fragment din jurnalul sfintei este, in sine, suficient pentru a explica amploarea pe care a luat-o aceasta devotiune in cadrul Bisericii.

Pe mine unul, m-a facut - nu sa plang, nici sa multumesc, nici sa ma bucur - ci sa inteleg, in sfarsit, notiunea de indurare, de iertare, de iubire divina, sa inteleg, nu de ce, sau cum, ci pur si simplu sa inteleg ca Isus ne iubeste si se milostiveste de noi, ca exista ceva mai presus de toata suferinta, de toata durerea, de toate legile, de toate normele, de toate constrangerile, si anume dragostea lui Dumnezeu fata de om.
Reply With Quote