Subiect: Sodoma si Gomora
View Single Post
Vechi 29.06.2010, 12:15:55
Scotianul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Repet, imi este imposibil sa cred ca Dumnezeu a putut sa faca asa ceva.
O simpla idee>cumva,daca l-as privi cu ochii mintii pe Cel de Sus si prin prisma celor scrise in Vechiul Testament>cred ca as oscila cu intelegerea mea limitata si complet imperfecta undeva intre ,,El Roi"(Cel ce vede totul>Geneza 16:13) ,,El Shaddai"(Dumnezeu atotputernic>Geneza 17:1) si ,,El Olam"(Dumnezeu cel vesnic>Isaia 40:28)ca sa incerc sa-i inteleg atributele.
Daca ma gandesc la Noul Testament imi vine mereu in cap scena din Ioan 18:5-6:,,Răspuns-au Lui: Pe Iisus Nazarineanul. El le-a zis: Eu sunt. Iar Iuda vânzătorul era și el cu ei.Atunci când le-a spus: Eu sunt, ei s-au dat înapoi și au căzut la pământ." Mereu m-am gandit(impropriu spus) ca Mantuitorul a folosit aici formula Yahweh-Domnul ,,Eu sunt">cu sensul din Exodul 3:14>,,Atunci Dumnezeu a răspuns lui Moise: "Eu sunt Cel ce sunt". Apoi i-a zis: "Așa să spui fiilor lui Israel: Cel ce este m-a trimis la voi!"

Raportat la acel moment s-ar explica reactia garzilor care au cazut literalmente jos.O asemenea expresie nu era folosita de nimeni.Reactia a fost de stupefactie absoluta.Nimeni nu intraznea sa spuna acele cuvinte.Nimeni cu exceptia Mantuitorului.El putea spune asta.Socul celor veniti dupa EL a fost fara limite.Ca si acele garzi cam asa sunt si eu in raport de intelegerea unor lucruri mai presus de puterea mea.Daca s-a strecurat vreo eroare teologica in cele scrise de mine>scuze.Sunt doar un amator.

Last edited by Scotianul; 29.06.2010 at 13:33:17.
Reply With Quote