Nu-mi place sa raspund punctual unui mesaj, dar aici, cu scuzele de rigoare, voi proceda astfel.
Citat:
În prealabil postat de Daniel777
Cand ceri un lucru cu credinta,atunci acel lucru se va indeplini.Dar pentru aceasta iti trebuie mult discernamant si multa credinta.Discernamant pentru a cere lucruri care nu sunt impotriva mantuirii tale.
|
Nimic mai adevarat. Deci, prin discernamant si multa credinta, putem cere Lui Dumnezeu orice, uneori chiar si ceva care contravine legilor fizicii (vezi exemplul Sfantului Ioan Rusul, care trimite - prin rugaciune - o farfurie cu pilaf cald, stapanului sau, pagan, la Mekka). Totul din dragoste si nu marire de sine!
Citat:
Spune Mantuitorul: Daca ati avea credinta cat un bob de mustar si ati spune muntelui sa vina....
Mie mi se pare aici o cerere concreta.E adevarat ca avem si rugaciunea Faca-se voia Ta,pentru ca daca nu suntem siguri pe ceea ce cerem spunem ,dar Faca-se Voia Ta Doamne si nu a mea.
|
De aici incepe la tine placerea pentru detaliu, incercarea de a da propria interpretare:
"Mie mi se pare..." Se stie foarte bine ca nu intotdeauna dorintele noastre sunt dupa voia Lui Dumnezeu. Cu toate astea, primim ceea ce cerem. Prima minune facuta de Mantuitor NU era dupa voia Tatalui. Si totusi, la rugamintea Maicii Sale, s-a savarsit minunea preschimbarii apei in vin. Omul primeste intotdeauna ceea ce cere, dar va trebui sa suporte si consecintele in cazul in care se dovedeste ca ceea ce si-a dorit nu-i tocmai ce-i trebuie. (Stim cu totii povestioara cu "scurtarea crucii", cand toti cei care si-au purtat-o intreaga, reusesc sa treaca dincolo de prapastie, spre viata de veci, pe cand cei care s-au tot plans ca e prea lunga si prea grea, au primit ce-au dorit, dar nu-i mai ajuta sa se mantuiasca!)
Citat:
Cand ne rugam pentru tara nu avem aici o rugaciune concreta si intr-adevar aici lasam voia lui Dumnezeu sa se manifeste.Dar tocmai de aceea nu cred ca trebuia asa un efort pentru o cerere generala.Mie mi-ar fi placut ca sa existe o cerere concreta,unde se vedeau rezultate palpabile si masurabile,si exista responsabilitate fata de rugaciune.Asa,am facut rugaciunea bine sau prost,ce putem spune,o fi facut Dumnezeu ceva,daca ne-am rugat.Nu stim ce,dar ceva trebuie sa fi facut.
|
Iarasi cautam sa dam propria interpretare unui fapt care deja are reguli arhicunoscute prin sfintii parinti. Ce vrei tu sa masori? Fii cu luare aminte ca asta e mai rea decat cercetarea semnelor de la maini, pe care le-a cerut Toma de la Mantuitor. Ce crezi ca am cerut in pomelnicul nostru? Poftim, iata-l aici, nu e nici un secret:
Citat:
Acatist 40 de zile
--VII--
Ne rugăm pentru:
ANA
ANCA
ANTONIA
CULAI
DORINA
GEORGETA
GABRIELA
IOANA
fratele ION cu familia
NATALIA
LUNGU
RODICA
OLIMPIA
VIORICA
si toti rugatorii si ostenitorii stiuti si nestiuti
Pentru sanatate, iertare de păcate si spor duhovnicesc, pentru poporul român greu incercat, pentru luminarea și înțelepțirea celor care ne conduc, pentru pacea in sanul bisericii ortodoxe si intarirea in credinta a tuturor slujitorilor ei, pentru bătrânii și copii noștri, pentru cei care se află în boli si neputințe, în nevoi sau rele patimi, pentru cei prigoniti pentru dreapta credință și pentru tot sufletul cel întristat,
Doamne, Iisuse Hristoase, miluieste-ne si ne mantuieste pe noi!
Amin!
|
Cum trebuie sa procedam acum? Sa folosim ruleta, cantarul, microscopul pentru a vedea bunatatea Lui Dumnezeu? Nu ne este noua dat sa stim si poate ca nici nu trebuie, fiindca astfel am putea sa cadem in mandrie desarta! Datoria noasrta, a mea si a ta, este sa ne rugam. Restul ne depaseste!
Citat:
Eu raman la parerea ca Dumnezeu vrea sa ne curatim sufletele si inimile noastre mai intai,asta este principalul obiectiv,iar ce o sa se intample cu tara si cu lumea aceasta se ocupa El.Dar obiectivul principal nu e lumea aceasta sau tara aceasta ,ci lumea cealalta care va exista in vesnicie.Deci ,daca ar fi sa ne rugam pentru lumea cea vesnica,da ,as fi de acord.
|
Revelatia este aceeasi si suntem de acord cu tine, cu o singura maaare exceptie: "Da, as fi de acord!" Noi ne depasim "prerogativele" de mireni, dar tu? Crezi ca Dumnezeu ne cere noua acordul sa selecteze binele de rau? Tu trimite-I doar gandul tau bun, si lasa judecata pentru indrazneala altora pe seama Lui!
Citat:
Daca noi o sa fim mai buni,curati,mai aproape de Hristos,poate asa vom schimba ceva in tara asta,schimbandu-i pe cei din jurul nostru,insa daca ramanem aceiasi,degeaba ne rugam pentru tara.
|
Sigur ca da. NOI, Dane,
noi, incepand cu mine si cu tine, nu incepand cu presedintele tarii!
Citat:
As fi de acord cu un obiectiv prin care am schimba ceva in noi insine,ceva din comportamentul nostru.Daca ramanem aceiasi,nu am facut nimic,sau aproape nimic.
|
Recunosc: finalul este sublim. Acum sa trecem si la fapte!
Doamne-ajuta!