View Single Post
Vechi 29.06.2010, 15:14:27
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Good point..
Pe mine scenariul fictiv al nemuririi trupesti (adica a continua la nesfarsit aceasta viata, cu acest trup si cu aceasta alcatuire psihologica) ma ingrozeste..
si animalele suflet insa nu suflet spiritual (duh). Cititi Scriptura!

Cat priveste viata vesnica in trup cititi Scriptura. Hristos Domnul la Schimbarea la fata pe muntele Tabor a vorbit cu Sfantul Ilie si cu Moise care evident erau in trup. Hristos a inviat in trupul pe care il avea prin nasterea fireasca din Maica Domnului, insa dupa inviere trupul este transfigurat. Transfigurarea nu inseamna ca nu mai este materie, caci Hristos a mancat inaintea ucenicilor sai (doar) pentru a demonstra ca a inviat in trup si nu e stafie (fantoma, duh). Dupa invierea din morti trupul Domnului, desi material, nu mai era supus afectelor firesti: foame, sete, oboseala... adica era trasfigurat.

"Și pe când vorbeau ei acestea, El a stat în mijlocul lor și le-a zis: Pace vouă. Iar ei, înspăimântându-se și înfricoșându-se, credeau că văd duh. Și Iisus le-a zis: De ce sunteți tulburați și pentru ce se ridică astfel de gânduri în inima voastră? Vedeți mâinile Mele și picioarele Mele, că Eu Însumi sunt; pipăiți-Mă și vedeți, că duhul nu are carne și oase, precum Mă vedeți pe Mine că am. Și zicând acestea, le-a arătat mâinile și picioarele Sale.
Iar ei încă necrezând de bucurie și minunându-se, El le-a zis: Aveți aici ceva de mâncare? Iar ei i-au dat o bucată de pește fript și dintr-un fagure de miere. " Luca 24.
Reply With Quote