Citat:
În prealabil postat de Jane Says
Good point..
Pe mine scenariul fictiv al nemuririi trupesti (adica a continua la nesfarsit aceasta viata, cu acest trup si cu aceasta alcatuire psihologica) ma ingrozeste..
|
si animalele suflet insa nu suflet spiritual (duh). Cititi Scriptura!
Cat priveste viata vesnica in trup cititi Scriptura. Hristos Domnul la Schimbarea la fata pe muntele Tabor a vorbit cu Sfantul Ilie si cu Moise care evident erau in trup. Hristos a inviat in trupul pe care il avea prin nasterea fireasca din Maica Domnului, insa dupa inviere trupul este transfigurat. Transfigurarea nu inseamna ca nu mai este materie, caci Hristos a mancat inaintea ucenicilor sai (doar) pentru a demonstra ca a inviat in trup si nu e stafie (fantoma, duh). Dupa invierea din morti trupul Domnului, desi material, nu mai era supus afectelor firesti: foame, sete, oboseala... adica era trasfigurat.
"Și pe când vorbeau ei acestea, El a stat în mijlocul lor și le-a zis: Pace vouă. Iar ei, înspăimântându-se și înfricoșându-se, credeau că văd duh. Și Iisus le-a zis: De ce sunteți tulburați și pentru ce se ridică astfel de gânduri în inima voastră? Vedeți mâinile Mele și picioarele Mele, că Eu Însumi sunt; pipăiți-Mă și vedeți, că duhul nu are carne și oase, precum Mă vedeți pe Mine că am. Și zicând acestea, le-a arătat mâinile și picioarele Sale.
Iar ei încă necrezând de bucurie și minunându-se, El le-a zis: Aveți aici ceva de mâncare? Iar ei i-au dat o bucată de pește fript și dintr-un fagure de miere. " Luca 24.