Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Dar de ce nu puneți problema invers ? Ia să o punem invers, să vedem ce iese.
Păi este "normal" ca, dacă un om trăiește câteva zeci de ani și urmează legea lui Dumnezeu, crede cineva că va fi răsplătit o veșnicie pentru cei câțiva ani egali cu zero la nivel cosmic ? Ce sunt 40, 50, 60 de ani de viață față de 1 miliard de ani ? Dar fata de 10 de miliarde de ani? E vorba de o VESNICIE!!
Deci ? Cine a inventat Raiul ? Oare chiar scrie în Biblie despre Rai ? Nu, nu cred că Dumnezeu ne-ar putea da o asemenea răsplată pentru atât de puțin. Precis e ceva inventat de oameni.
|
Eu nu cred ca problema pusa invers are sanse prea mari de convingere.. Ca suna a treaba de argat, fa-ti jobul 40-50-60 de ani si pe urma "scapi". Nu insinuez ca Mihnea a intentionat sa iasa asa, dar e o interpretare la indemana.
Trebuie sa ne invatam cu rugaciunea si cu restul tocmai pentru ca le vom
practica neincetat si dincolo (Maica Domnului, Sfintii, Insusi Duhul Sfant care se roaga pentru noi cu suspine negraite).. si daca le facem in sila, cu gandul ca poate candva n-o sa mai fie nevoie de ele... ne ratam sensul existentei.
La fel si smerenia si mila si jertfa de sine... incercam sa ajungem la ele nu ca sa ne chinuim aici limitat si pe urma sa huzurim etern, ci ca sa dobandim asemanarea cu Hristos in vesnicie.
Partea trista e ca si intelegand toate astea, tot e greu

Adica acele lucruri pentru care am fost facuti, acelea le facem cu cea mai mare dificultate si uneori sila, cum si zicea in VT, ca dobitocul isi cunoaste stapanul sau, dar poporul Meu nu Ma cunoaste