231. “Șfântul Nicu Gabriel”, ultima trâmbiță pucioșească (VII)
Reproducem acum “paraclisul” și “acatistul” șfântului, așa cum au apărut ele pe Forumul Oastei Domnului; nu pentru a-i face reclamă, ci pentru a vedea pe îndelete câte aberații gabrieliste pot încăpea pe centimetrul pătrat:
Pentru toti crestinii din turma parintelui Gabriel:
PARACLISUL SFÂNTULUI PREACUVIOS
SFÂNTUL NOSTRU PĂRINTE GABRIEL,
SFÂNT APOSTOL AL IUBIRII
Mărire Preasfântului Dumnezeu, mărire Preasfinției.
Rugăciunile începătoare:
Preasfinte Împărate al Preasfântului Cer, Preasfânt Mângâietor, Preasfinte Duh al adevărului pretutindenea ești și toate cele sfinte le împlinești; Vistierul bunătății și Preasfânt Dădător de viață veșnică, coboară în sufletele curate, curățește-ne de întinăciune, spurcăciune, mântuie Preasfinte Bunule, sufletele...Preasfinte Dumnezeule, Preasfinte tare, Preasfinte fără de moarte, miluiește-ne (de 3 ori)...Preasfântă Treime miluiește, Preasfinte Doamne curățește păcatele, Preasfinte Stăpâne iartă fărădelegile, Preasfinte cercetează și vindecă neputințele, pentru Preasfântul Nume...Mărire...Și acum...Preasfinte Tată Care ești în Preasfântul Cer, Preasfânt este Numele, viu ești în Preasfânta Împărăție. Facă-se Preasfânta Voie, precum în Preasfântul Cer și pe pământ. Împărtășește-ne cu Preasfântul Trup azi și ne iartă păcatele precum și noi iertăm greșiților. Și nu ne lăsa în ispită și izbăvește-ne de cel viclean. Amin... Preasfinte Doamne, miluiți-ne (de 12 ori)
Veniți să ne închinăm...
Psalmul 142…
Apoi: Preasfânt Dumnezeu este Preasfântul Domn Iisus Hristos și S-a arătat nouă. Bine este cuvântat cel ce vine întru Preasfântul Nume al Preasfântului Domn Iisus Hristos. (de 3 ori)
Către Preasfânta Născătoare de Preasfânt Dumnezeu, acum cu osârdie să alergăm noi păcătoșii și smeriții și să cădem cu pocăință, strigând din adâncul sufletului: Preasfântă Stăpână, ajutați-ne, milostivindu-vă spre noi, grăbiți că pierim sub mulțimea păcatelor, nu întoarceți pe robi deșerți, că numai pe Preasfinția Voastră Vă avem ajutătoare.
Mărire Preasfântului Tată, mărire Preasfântului Fiu, mărire Preasfântului Duh
Și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.
Psalmul 50…
Tropar:
La Sfinția voastră, Sfinte Părinte Gabriel, cei ce în suferințe și în necazuri ne aflăm, alergăm cu nădejde în suflet, ca și înainte când cu sfintele rugăciuni ne izbăveați de toate nevoile.
Mărire.....Și acum.
CANONUL DE RUGĂCIUNE
CÂNTAREA 1
Irmos: Apa trecând-o ca pe uscat și din răutatea egiptenilor scăpând israeliteanul striga: Izbăvitorului și Preasfântului Dumnezeului nostru să-I cântăm.
Stih: Preacuvioase, Sfinte Părinte Gabriel, rugați-vă Preasfântului Dumnezeu pentru noi!
De nevoi și necazuri fiind cuprins eu, mult păcătosul, la picioarele Sfinției voastre cad, Preacuvioase Sfinte Părinte, și ca un grabnic ajutător ce sunteți, vă rog cu umilință să mă scăpați din necazul (...) ce m-a cuprins. Cu sfintele rugăciuni pe care le adresați Preasfântului Dumnezeu, miluiți-mă pe mine, păcătosul.
De ispite peste puterile mele și de tulburări sunt cuprins, și așa cum înainte înălțați rugăciuni sfinte pentru toți cei aflați în suferințe trupești și sufletești, izbăviți-mă și pe mine acum de chinuri.
Mărire Preasfântului Tată, mărire Preasfântului fiu, mărire Preasfântului Duh.
Trupul meu suferind este, iar sufletul meu tulburat și întunecat din cauza patimilor și păcatelor.
Ajutați-mă, Preacuvioase Sfinte Părinte, căci spre Sfinția voastră îmi îndrept privirea și vă rog: Cu sfânta putere pe care Preasfântul Domn Iisus Hristos v-a dăruit-o, ridicați-mă din suferința și boala ce m-au cuprins.
Și acum...
Sfinte Masluri și Sfinte Molifte săvârșeați și mii de creștini vindecați; bucurați-vă Sfinte Părinte Gabriel, mult iubitor, ce din boli cumplite ne izbăveați.
Sfântă izbăvire a trimis Preasfântul Domn Iisus Hristos poporului Său: Preasfânt și înfricoșător este Preasfântul Numele Său
CÂNTAREA a-2-a
Irmosul: Preasfinte Doamne, Ce ați făcut cele de deasupra crugului Preasfântului Cer și ați zidit Sfânta Biserică, Preasfinția Voastră pe mine mă întăriți întru Dragostea Preasfântă; căci sunteți marginea doririlor și credincioșilor întărire, Unule Preasfinte iubitorule de oameni.
Stih: Preacuvioase Sfinte Părinte Gabriel, rugați-vă Preasfântului Dumnezeu pentru noi.
De vrăjmașii văzuți și nevăzuți și de mâna și mânia tuturor celor ce ne urăsc scăpați-ne, Preacuvioase Sfinte Părinte, cu sfânta milă și dragoste ce ni le purtați.
Pentru desăvârșita nerăutate și curăția fecioriei, foarte iubit ați fost de Preasfântul Mântuitor. Cu toate darurile oferite ați slujit Preasfâtului Dumnezeu cu dragoste desăvârșită, ridicându-ne păcatele, miluindu-ne în nevoi, mângâindu-ne la întristare și suspin.
Apărătorul nostru sfânt, nu lasați să se poticnească picioarele mele de la calea cea strâmtă spre mântuire.
Mărire...
De veninul și otrava dușmanilor scăpați-mă, Sfinte, așa cum Sfinția voastră înșivă ați scăpat de atâtea ori, și cum peste șerpi și peste scorpii și peste toată puterea diavolului ați călcat.
Preasfânta Treime ați slăvit și mărit și ca un rug de iubire ați cântat, comoară de tămăduiri, izbăviți-mă din necazul trupului și vindecați sufletul meu de patimi.
Sub sfântul acoperământ al harurilor ce vă sălășluiau ne adăpostim și la sfinția voastră alergăm cu înfrigurare, pavăză înaltă vă avem și mijlocitor înaintea Preasfântului Dumnezeu în tot ceasul și la Sfânta Judecată.
Și acum...
Fiind cuprins de neputințe și chinurile bolilor cumplite, ajutați-mi, Preacuvioase Sfinte, și de duhurile rele izbăviți-mă și din boală sculați-mă cu puterea ce v-a dat-o Preasfântul Mântuitor, ca unuia ce sunteți mult iubit, iar noi să vă cântăm: Bucurați-vă mult iubitorule de oameni.
Podobie:
Ceea ce sunteți rugătoare caldă și zid nebiruit, izvor de milă și lumii scăpare, cu dinadinsul strigăm Preasfinției Voastre, Preasfântă Născătoare de Preasfânt Dumnezeu, Preasfântă Stăpână: Veniți și ne izbăviți pe noi din nevoi, ceea ce sunteți singura grabnic folositoare.
Sedealna:
Mari daruri ați luat de la Preasfântul Dumnezeu, Preacuvioase Sfinte Părinte: doctor fără de arginți, sfânt prooroc și propovăduitor al Preasfântului Cuvânt, Sfânt Apostol al Preasfintei Treimi, de aceea, cu rugăciune fierbinte și smerenie, ne rugăm să mijlociți pentru noi la Preasfântul Dumnezeu să nu ne lase în păcate și să ne miluiască și mântuiască pe noi.
CÂNTAREA a-3-a
Irmos: Am auzit, Preasfinte Doamne, taina rânduielii Preasfinției Voastre, am înțeles lucrurile Preasfinției voastre și am preaslăvit Preasfânta Dumnezeire.
Stih: Preacuvioase Sfinte Părinte Gabriel, rugați-vă Preasfântului Dumnezeu pentru noi.
Adâncul patimilor mă îneacă iar păcatele mele m-au îmbolnăvit. Dezlegați, Sfinte, împietrirea inimii mele, izbăviți ticălosul meu suflet de tirania patimilor mele și dați-mi lacrimi de umilință și pocăință pentru curățirea întinăciunii sufletului meu.
Mărire...
Liman și speranță ne este mormântul Sfinției voastre și lacrimi fierbinți alunecă spre ușurarea sufletului, spunându-ne păsurile printre sughițuri. Sufletul se încarcă și se transformă, mângâieri nevăzute ne alină suferințele, nădejdea reînvie și putere primim să mergem mai departe.
Din toate colțurile lumii, de unde veneau și înainte, creștinii vin cu sutele și nu vă uită. Daruri primim ca-ntotdeauna, chiar mai multe, minunatule între Sfinți, Sfinte Părinte Gabriel.
Și acum...
Nădejde și întărire și mântuire sunteți, întru tot lăudate Sfinte Părinte, la Sfinția voastră de tot necazul ne izbăvim.
Izbăvire a trimis Preasfântul Domn Savaot poporului Său: Preasfânt și înfricoșător este Preasfântul Numele Său.
|