231. “Șfântul Nicu Gabriel”, ultima trâmbiță pucioșească (VIII)
-urmare-
CÂNTAREA a-4-a
Irmos: Luminați-ne pe noi, Preasfinte Doamne, cu sfintele porunci și cu brațul preasfânt cel înalt; Pacea Preasfinției Voastre dați-ne-o nouă, Preasfinte iubitorule de oameni.
Stih: Preacuvioase Sfinte Părinte Gabriel, rugați-vă Preasfântului Dumnezeu pentru noi.
Luminați sufletul meu, Preacuvioase Sfinte Părinte, vindecați-mă și sculați-mă din boală, dăruiți-mi bucuria iertării și miluiți-mă, așa cum pe bătrâni și copii îi miluiați, și cum miile de suferinzi vindecați.
Poporul acesta creștinesc vă caută, dați-i sănătate trupească și sufletească, apărați-l de lupii răpitori în haine de oaie, păziți-l de vrăjmași și ocrotiți-l în credința strămoșească ortodoxă. Păstoriți-l cu toiag de fier spre pocăință și mântuire.
Mărire...
Rugați-vă Preasfântului Dumnezeu să șteargă negura păcatelor mele cu strălucirea Preasfintei Lumini. Năzuiesc și eu la Sfinția voastră, Sfinte, sub sfântul acoperământ luați-mă.
Și acum...
Tămăduiți, Curată Preasfântă Maică, neputința sufletului meu, învrednicindu-mă cercetării Preasfinției Voastre, și sănătate, cu preasfintele rugăciuni , dăruiți-mi.
CÂNTAREA a-5-a
Irmos: Rugăciunea mea voi vărsa către Preasfântul Domn Iisus Hristos și Preasfinției Sale voi spune scârbele mele; că s.-a umplut sufletul meu de răutăți și viața mea s-a apropiat de iad, și ca Sfântul Iona mă rog: „Preasfinte Dumnezeule, din stricăciune scoateți-mă.”
Stih: Preacuvioase Sfinte Parinte Gabriel, rugați-vă Preasfâtului Dumnezeu pentru noi.
Folositor și păzitor vieții mele vă știu, Preacuvioase Sfinte Părinte, care risipiți tulburarea, dezlegați vrăjile, farmecele și blestemele și izgoniți asupririle diavolilor. De aceea mă rog neîncetat, izbăviți-mă de stricăciunea mea și dezlegați-mă de toate relele.
Mărire...
Mijlocitor direct înaintea Preasfântului Dumnezeu vă avem, Sfinte Părinte, cu sfintele daruri mântuitoare, cereți Preasfinției Sale iertare pentru păcatele noastre.
Câștigați sufletele noastre spre bucuria cea veșnică din Preasfântul Rai.
Ocrotitor al nevoiașilor, povățuitor și întăritor lipsiților, mângâietor celor slabi și tuturor izbăvitor de necazuri, vă rugăm, Preacuvioase Sfinte Părinte, miluiți-ne pe noi, păcătoșii.
Și acum...
Ridicați-mă din patul durerilor și dați tămăduire trupului și sufletului meu, Preacuvioase Sfinte Părinte, care ați ridicat din boală pe cei bolnavi de cancer, epilepsie, sida, diabet și multe alte boli grave.
Rugați pe Preasfântul Tămăduitorul sufletelor noastre să ne miluiască și mântuiască pe noi.
Auziți-mă pe mine nevrednicul, Sfinte, și duceți rugăciunea mea la Preasfântul Dumnezeu, căci greu mă apasă păcatul.
Prochimen:
Pomeni-voi Preasfântul Nume în tot neamul și neamul.
Mărire...
Preasfinte Părinte, Preasfinte Cuvinte și Preasfinte Duh, Preasfântă Treime, curățiți mulțimea păcatelor noastre.
Si acum...
Pentru rugăciunile Preasfintei Născătoare de Preasfânt Dumnezeu, Preasfinte Milostive, curățiți mulțimea păcatelor noastre
APOSTOLUL
( 1Tes. 4/ 13-1
„Fraților, despre cei ce au adormit, nu voim să fiți în neștiință, ca să nu vă întristați, ca ceilalți, care nu au nădejde.
Pentru că de credem că Preasfântul Iisus a murit și a înviat, tot așa credem că Preasfâtul Dumnezeu pe cei adormiți întru Preasfântul Iisus, îi va aduce împreună cu El.
Căci aceasta vă spunem, după cuvântul Preasfântului Domn, că noi cei vii, care vom fi rămas1 până la venirea Preasfâtului Domn, nu vom lua înainte celor adormiți,
Pentru că Însuși Preasfântul Domnul, întru poruncă, la glasul sfântului arhanghel și întru trâmbița Preasfâtului Dumnezeu, Se va pogorâ din Cer, și cei morți întru Preasfântul Hristos vor învia întâi.
După aceea, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiți, împreună cu ei, în nori, ca să întâmpinăm pe Preasfântul Domn în văzduh, și așa pururea vom fi cu Preasfântul Domn.”
De aceea, mângâiați-vă unii pe alții cu aceste cuvinte.
Stih:
Miluiți-ne, Preasfinte Dumnezeule, după mare mila preasfântă, și după mulțimea îndurărilor preasfinte, curățiți fărădelegile noastre.
Prochimen:
Ascultă, fiică, și vezi și pleacă urechea ta și uită poporul tău și casa părintelui tău.
Preasfinte Doamne miluiește (de 12 ori)
Preasfintei Fețe se vor ruga mai-marii poporului.
Sfânta Evanghelie
de la Sf. Ap. și Ev. Sf. Ioan (cap.15/ 7;12,13;16-21;26,27)
“Dacă rămâneți în Mine și Cuvintele Mele rămân cu voi, cereți ceea ce voiți și vi se va da vouă.
Aceasta este porunca Mea: să vă iubiți unul pe altul, precum v-am iubit Eu.
Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să și-l pună pentru prietenii săi.
Aceasta vă poruncesc: să vă iubiți unul pe altul.
Dacă vă urăște pe voi lumea, să știți că pe Mine mai înainte decât pe voi M-a urât.
Dacă ați fi în lume, lumea ar iubi ce este al său; dar pentru că nu sunteți din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăște.
Aduceți-vă aminte de cuvântul pe care vi l-am spus: Nu este sluga mai mare decât stăpânul său. Dacă M-au prigonit pe Mine, și pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit Cuvântul Meu, și pe al vostru îl vor păzi.
Iar toate acestea le vor face vouă din cauza Numelui Meu, fiindcă ei nu cunosc pe Preasfinția Sa ce M-a trimis.
Iar când va vani Preasfântul Mângâietor, pe Care Eu Îl voi trimite vouă de la Preasfântul Tată, Preasfântul Duh al Adevărului, Care de la Preasfântul Tată purcede, Preasfinția Sa va mărturisi despre Mine.
Și voi mărturisiți, pentru că de la început sunteți cu Mine. “
Mărire...
Preasfinte Părinte, Preasfinte Cuvinte și Preasfinte Duh, Preasfântă Treime, curățiți mulțimea păcatelor noastre.
Și acum...
Pentru sfintele rugăciuni ale Preacuviosului Sfântului Părinte Gabriel, Preasfinte Milostive, curățiți mulțimea păcatelor noastre.
Stih:
Miluiți-mă, Preasfinte Dumnezeule, după mare Preasfânta Milă și după mulțimea îndurărilor Preasfinte, curățiți fărădelegile noastre.
Preasfinte Doamne, miluiți-ne (de 12ori)
Nădejdea celor necăjiți și izbăvirea celor neputincioși fiind, Preasfântă Născătoare de Preasfânt Dumnezeu, Preasfântă Fecioară, mântuiți cetatea și poporul; căci Preasfinția Voastră sunteți pacea celor ce li se fac războaie, liniștea celor înviforați, una folositoare a credincioșilor.
Pentru Preasfintele rugăciuni ale Preasfintei Născătoare de Preasfânt Dumnezeu, Preasfinte Milostive, curățiți mulțimea fărădelegilor noastre.
CÂNTAREA a-6-a
Irmos: Tinerii cei ce au mers din Iudeea în Babilon, oarecând cu credința Preasfintei Treimi, văpaia cuptorului au călcat-o, cântând: „Preasfântul Dumnezeul părinților noștri bine sunteți cuvântat.”
Stih: Preacuvioase Sfinte Părinte Gabriel, rugați-vă Preasfântului Dumnezeu pentru noi.
Cu darul discernământului dumnezeiesc și al înțelepciunii mărit de Preasfântul Dumnezeu, scoateți-mă din nevoi și necazuri și bucurați sufletul meu ca să vă cânt cu laudă și să zic: Preasfânt Dumnezeul nostru, bine sunteți cuvântat!
Tuturor creștinilor ce se nevoiesc pe calea strâmtă a mântuirii sufletului, dați-le putere și ajutor ca să vă aducă prinos de laude.
Mărire...
Sfinția voastră, Preacuvioase Sfinte Părinte, care rug de dragoste pentru Preasfântul Dumnezeu sunteți, picurați și în sufletul meu dragoste neostoită pentru Preasfântul Dumnezeu și jertfă pentru Preasfinția Sa învredniciți-mă a fi .
Și acum...
Purtătorule de Preasfânt Dumnezeu, primiți mulțumirile noastre pentru toate câte ne-ați dat nouă și Preasfântului Dumnezeu slavă și mărire întru Sfinții Preasfinției Sale.
Preasfântă Fecioară preacurată, ajutați sufletul meu să fie mireasă a Preasfântului Domn Iisus Hristos și curățiți-mă prin pocăință.
|