231. “Șfântul Nicu Gabriel”, ultima trâmbiță pucioșească (XIII)
-urmare-
Rugăciune
Preasfinte Doamne Iisuse Hristoase, cu mijlocirea Preasfintei Fecioare, pentru rugăciunile Sfântului nostru Părinte Gabriel, vă rog cu toată smerenia și umilința iertați-ne și miluiți-ne pe noi, păcătoșii robi. Iertați-mă pe mine, păcătosul/-a (N) și vindecați trupul și sufletul meu de boala (...) ce mă chinuie, de duhuri rele, de vrăji, farmece și blesteme și faceți de nimic toată puterea diavolului. Cu Preasfânta Putere curățați sufletul și trupul meu de patimi, păcate, întinare și întunecare, ca să mă luminez, să mă smeresc iar inima mea să fie templu curat închinat Preasfinției Voastre spre sălășluire.
Iertați pe toți cei răposați din neamul meu (...) de păcatele lor și-i ușurați și izbăviți de muncile veșnice ale iadului.
Iertați-mă și pe mine, iar în ceasul ieșirii sufletului meu din trup, vă rog cu umilință și cutremur, să trimiteți sfinții îngeri să mă scape de înfricoșații diavoli ai văzduhului și vămilor și să ducă sufletul meu în lăcașurile din Preasfântul Rai.
Ajutați-mă, Sfinte Părinte, pe mine păcătosul, să lupt să nu primesc noile acte de identitate electronice (biometrice) și pecetea-666- microcip pe mâna dreaptă sau pe frunte, ce vor veni în curând. Dați-mi curajul să fug din calea lor și să prefer asceza, pustnicia sau martirajul, decât o viață vremelnică, de huzur dar fără Preasfântul Dumnezeu.
Ajutați-mă, Sfinte Părinte , să fac fapte bune, plăcute Preasfântului Dumnezeu, ca
să dau răspuns bun la Preasfânta Judecată și împreună cu Preasfânta Maică, cu Sfinția voastră, cu toți Sfinții și toate Sfintele Puteri cerești, să pot cânta și eu osanale și imnuri de slavă Preasfântului Dumnezeu, in vecii nesfârșiți.
Mulțumire, cinstire, închinare și închinăciune Preasfântului Tată, Preasfântul Domn Savaot, Preasfântului Fiu Iisus Hristos și Preasfântului Duh, măriți, slăviți și iubiți în Preasfânta Treime. Amin, Amin, Amin.
Să consemnăm câteva doar din inadvertențele grave ale acestor compoziții apocrife:
1. Din icosul 1 al acatistului rezultă că ca toți Sfinții sunt subordonații “părintelui Gabriel”, ceea ce este o aberație și o erezie totodată.
2. Aberație protocronistă, cu influențe de la “Noul Ierusalim”: România este “Țara Făgăduinței, cea sub formă de pește” (poate de calcan!)
3. Altă influență pucioșească: “Împlinind Cuvântul, Preasfântul Domn Iisus Hristos l-a trimis pe Nicu Gabriel în Grădina Preasfintei Maicii Domnului, România, cu înaltă misiune apostolică”. Propovădirea “Cuvântului de la Pucioasa” este adânc înrădăcinată în obicei: „Am fost trimis să pregătesc Calea Preasfântului Mântuitor, să propovăduiesc Preasfântul Cuvânt,...”
4. N.G. este un “corector al Sfintei Liturghii”. El spune :”Preasfântul Hristos în mijlocul nostru!”, în timp ce preoții de rând spun doar :”Hristos în mijlocul nostru!”. De altfel, adjectivele “Sfânt” și “Preasfânt” sunt de un pietism maladiv și abundă până la o supărătoare bagatelizare. Este un mijloc ieftin, comercial, prin care N.G. se detașează de ceilalți preoți, care preferă să rămână canonici, din dorința de a epata în fața credulilor săi adepți.
5. Aberantă este și proorocia “Șfântului nea’Nicu” făcută cu 2 ani înainte de a muri (†1 iulie 2005) privind declanșarea celui de-al treilea război mondial, începând cu anul 2007!
6. Super- și ultra- aberantă este răstălmăcirea rugăciunii Tatăl nostru:
"Preasfinte Tată Care ești în Preasfântul Cer, Preasfânt este Numele, viu ești în Preasfânta Împărăție. Facă-se Preasfânta Voie, precum în Preasfântul Cer și pe pământ. Împărtășește-ne cu Preasfântul Trup azi și ne iartă păcatele precum și noi iertăm greșiților. Și nu ne lăsa în ispită și izbăvește-ne de cel viclean. Amin... Preasfinte Doamne, miluiți-ne (de 12 ori) "
Oare așa a rostit Domnul Iisus Hristos rugăciunea "Tatăl nostru" ? Oare nu sunt antihriști aceia care vor să schimbe Sfânta Scriptură a Noului Testament?
7. Expresia inovatoare "Doamne, miluiți-ne (de 12 ori) " exprimă erezia că sunt 3 Dumnezei, și nu un Singur Dumnezeu întreit în 3 Persoane!
8. Formularea “Bucurați-vă, că popilor li se va ridica darul” exprimă o bucurie ieftină preluată de la ereticii pucioși, care se consideră posesori ai unei preoții superioare celei care a fost păstrată în biserică în ultimii 2000 de ani.
9. Formularea “Sfântul Apostol Al Iubirii” este și ea pastișată, căci Apostolul Iubirii este unanim recunoscut a fi Sfântul Ioan Evanghelistul. Gabrieliștii nu se sinchisesc însă: pe lângă celelalte enormități plămădite pe seama “Șfântului” această furăciune este un fleac.
10. Din acatist rezultă că “părintele Gabriel” îi intoxica sistematic pe adepții gabrieliști cu o serie de învățături legate de traiul de zi cu zi, copiate aidoma de la mentorii lui pucioși: folosirea exclusivă a “apei curate de izvor, netratată chimic sau malefic”, evitarea radicală a “produselor cu aditivi alimentari toxici”, folosirea exclusivă a “roadelor grădinii proprii” , evitând produsele cumpărate de pe piață, introducerea în cultul curent a “slujbelor de noapte”, mutarea tuturor sufletelor din iad în rai prin slujbe speciale, “minuni” făcute cu fotografiile, lupta cu “vrăjitoarele”, proorocia Marelui Cutremur, „ceața mistică” a Preasfântului Duh, mutarea creștinilor de la blocuri la case, ca să scape de cutremur, promovarea teoretică a “slujbelor fără bani” ca fiind “singurele primite”, proorocul este “vas de cristal preaales”, de care adepții trebuie să asculte necondiționat.
|