View Single Post
Vechi 30.06.2010, 14:15:59
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
Poate n-ai avut timp sa observi pina acuma, dar eu ma stradui sa nu fac afirmatii fara acoperire, adica citez pe tot locul Sfinta Scriptura si invatatura Ortodoxa, iar daca, totusi, ai sentimentul ca pozitia pe care o prezint este una mindra si rece, atunci cred ca mai degraba tu esti prea “infierbintat” de slabiciunile tale omenesti ca sa poti sa accepti Cuvintul in dreptatea si constanta lui Dumnezeu.
Dragul meu (nu stiu cui ma adresez, fiindca se pare ca ti-ai insusit o personalitate "de grup"!), singura acoperire a afirmatiilor cuiva este atribuita Ingerului Pazitor - responsabil cu Duhul Sfant, sau celuilalt paznic, responsabil cu... altceva. Citatele la care facem apel ne pot sminti, desi... intentia noastra e una cat se poate de buna. Daca ne lasam dusi de valul unui detaliu, care poate la vremea lui era condamnabil, ajungem sa ne detasam de ceea ce este cel mai important in viata unui om: smerenia. Nu stiu ce anume te indreptateste sa ai o astfel de atitudine si de ce nu tii cont (inainte sa te cramponezi de citate) de faptul ca Biserica Ortodoxa Romana recunoscuta, nu este reprezentata doar de Patriarh, ci de Sfinte Manastiri si biserici unde au loc minuni pe care tu, (reprezentantul unui grup sau a unei personalitati multiple...) NU le poti ignora. Nu stiu ce anume preferi sa afli in cautarile tale, dar nu poti convinge ca nu esti subiectiv, daca nu vrei sa accepti faptul ca BOR este sub ocrotirea Lui Hristos si a Duhului Sfant. Fiind in opozitie cu noi, esti in opozitie cu insasi PACEA interioara, cu linistea si dragostea pe care Mantuitorul o doreste in fiecare dintre noi. In goana ta dupa "trasul de urechi" omiti ca esti om si poti gresi.
Iti propun - daca tii neaparat sa ajungi undeva - sa renunti pentru un timp la orice gen de lupta, sa ai o mica conversatie cu duhovnicul, apoi sa te retragi undeva unde sa te rogi necontenit si sa tii cateva zile de post negru, pentru a primi raspuns gandurilor tale, ca o confirmare sau infirmare care sa vina "direct de la sursa" (asta in cazul in care esti deja un initiat al rugaciunii si smereniei). Altfel ne irosim inutil, pentru ca nimeni nu cedeaza. Daca ne razboim in citate, riscam sa devenim penibili.