View Single Post
Vechi 30.06.2010, 14:49:27
caliyo caliyo is offline
Senior Member

Data înregistrãrii: 22.10.2009
Locaþie: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul

Nu fa si tu greseala pe care o fac toti visarionistii de pe forum.
Aceea de al arunca in lupta parintele atunci cand sunt ei loviti.

NU, nu parintele cerea bani. Sa fie clar ca nu asta afirm.
Dar de banii "de fapte", care se cereau la unele grupe, ce zici?
Nu se dau obiecte vrajite. Dar, spre exemplu, firele de par din barba parintelui, care sa faceau cadou de sarbatori, ce sunt? Am si acum acasa 1 sau 2 fire.
Sau cand ti se dadea ... orice ... si ti se spune "ia ca e cu blagoslovenie de la Taica Parinte"?
In primul rand, sunt crestina ortodoxa( nici ,,visarionista´´, nici ,,cleopista´´, nici ,,arseniebocista´´ sau mai stiu eu ce alte denumiri inventate cu scopul de a denigra pe cineva). In al doilea rand , userul Iubirea l-a numit pe par. Visarion ,,capul acestei erezii´´. De aceea am simtit nevoia sa intervin,pt. ca ma doare cand vad ca este atacat binefacatorul meu.
Banii ,,de fapte´´ nu se cerau cu forta, ci la libera alegere a omului. E un rau sa ti se ofere posibilitatea sa faci un bine? sa faci curatenie la biserica, sa vizitezi un bolnav, un batran, un copil orfan, sa inmormantezi pe cineva sarman? Ca doar nu ne cerea parintele sa lucram ca sclavii pt. a-i spori averea! Mie mi se pare o binecuvantare sa ti se ofere posibilitatea sa faci o fapta buna.
Despre firele de par...nu stiu , asa ca nu ma pronunt. Poate au fost si exagerari ale unora din evlavie, ca si in cazul altor ucenici ale altor parinti( ca de exemplu, sa inventeze rugaciuni , intamplari si minuni si sa i le atribuie). Exagerari sunt peste tot, la orice biserica , parintele spune ceva, iar cateva babe mai ,,evlavioase´´ inteleg pe dos. Dar nimeni nu se scandalizeaza.
Cum spunea cineva mai sus( userul Iubirea), adevarul va iesi la iveala, eu zic sa asteptam , si ,intre timp, sa nu ne mai substituim sfantului sinod, caracterizand pe parintele Visarion ,,capul acestei erezii´´.
Reply With Quote