Cred ca distanta de la bataita si bataie este ff mica..vorbesc in calitate de copil "batut"..acum,mare nu am copii dar am 2 finutze care le vad crescand sub ochii mei si ma implic in educarea lor.Sincer asi avea cuvinte grele fata de cei care se declara de acord cu pedeapsa corporala dar bunul simt ma retine.Bataia distruge inocenta.Bataia distruge copilaria.Bataia transforma relatia copil -parinte in ceva animalic care tine mai mult de frica decat de iubire.Am ascultat "parintii" din jurul meu, care mi-au spus ca fara cateva palme la fund nu se poate.Cand a trebuit sa ma implic in educatia celor mici am observat un lucru.Marea majoritate a parintilor asteapta de la copii lor reactii si intelegerea unui om matur.Asa ceva nu exista.Poti face constient de multe lucruri copilul la ori-ce varsta si-l poti pedepsi prin multe alte procedee fara al bate.pedepsi..inpropriu spus constientizarea faptelor mai exact.Altfel de ce copii batuti des fac cele mai multe lucruri urate cand sunt mari?Educatia nu se face prin 'Bataita" astai clar si pentru legea care interzice asta.Un copil de multe ori nici nu asociaza bataia cu fapta comisa.Daca parintele ar avea rabdarea si bunavointa de a comunica si de a explixca de fiecare data de ce nu este bine..pana la urma va fi inteles.Dar nu din prima incercare.Cred ca educarea unui copil si prezenta rezultatelor ne pune la incercare calitatea de crestin.
|