View Single Post
Vechi 01.07.2010, 01:40:36
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Cuvintele tale alese denota ca ai avut atata grija la detalii incat ai pierdut esentialul in credinta ortodoxa. Respecti cu atentie atatea lucruri si in paralel il pierzi cu stiinta pe cel mai important, care este impartasirea cat mai deasa cu Hristos in Sfintele Taine.

Autojustificarea curajoasa ca impartasirea continua a servit unei anumite perioade istorice este atat de slaba incat ma apuca rasu'-plansu'. Am mai auzit-s si de la altii, dar parca de la tine aveam pretentii mai mari. Cat despre Patriarhul Teodosie, nu ma intereseaza afirmatiile sale cat timp ii contrazic pe Sfintii Parinti ai Bisericii.
Eu nu ti-am spus nici sa te cuminici des, dar nici rar. Ti-am aratat doar ca exista doua curente in Biserica, ambele justificate. Daca Traditia s-a schimbat in timp si a fost primita in constiinta Bisericii si a ramas asa, necontestata pentru o mie de ani, atunci eu cred cu tarie ca a fost lucrarea Duhului Sfint. Altfel ar trebui sa cred ca Biserica s-a rupt undeva in timp de ortodoxie si a ramas asa pentru o mie de ani pina la miscarea parintilor colivasi, dar asta ar insemna sa admit, daca nu ca “portile iadului” au cucerit-o, atunci macar ca Duhul Sfint a lipsit din Biserica vreme de o mie de ani, insa, sa ma ierti, eu unul nu sint pregatit sa fac asemenea afirmatii. Dar asta nu inseamna ca ii condamn in vreun fel pe parintii colivasi. Probabil ca prin ei Duhul Sfint intoarce Traditia la cum a fost in primele secole, pentru ca si incercarile celor din vremurile de pe urma vor fi ca a celor de la inceput. Pina atunci eu fac doar cum mi-au spus ierarhii: nu la date fixe, insa doar cu post si pocainta.