View Single Post
Vechi 01.07.2010, 10:17:22
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
de unde anume reiese ca diavolul stia ca Hristos are puteri supranaturale si ca El e Cel destinat sa fie imparat?
satana a fost si el prezent la Botezul Domnul si a auzit vocea Tatalui: " "Tu esti Fiul Meu Cel iubit, intru Tine am binevoit". " (Matei 3,17; Mc 1,10, Lc 3,21-22)
Glasul Tatalui s-a mai facut auzit in alte doua ocazii: La schimbarea la Fata si la Intrarea in Ierusalim (unde cei crediciosi au auzi cuvintele lui Dumnezeu iar pentru pacatosi a fost doar tunet... dupa cum marturiseste Sfanta Scriptura in Ioan 12,29)

Sfantul evanghelsit Luca pune ispita de pe aripa templului ultima... pentru ca in raspunul dat dat satanei, Hristos se indetifica pe sine pentru prima data cu Dumnezeu Tatal: "Să nu ispitești pe Domnul Dumnezeul tău" (Luca 4,12)... de aceea cuprins de teama cel rau s-a departat de la Hristos "pentru o vreme"(Luca 4,13).

Hristos a afirmat apoi fara echivoc si in fata oamenilor, care il cunosteau deja ca om adevarat, ca El este si Dumnezeu adevarat (atotputernic), insa doar cand ucenicii erau pregatiti sa auda aceasta, fara sa se sminteasca sau sa se poticneasca.
"Eu si Tatal una suntem" Ioan 10,30
"Eu sunt in Tatal si Tatal este in Mine" Ioan 14,10
Reply With Quote