Iată cum pricep „lingvistele” îndemnul și rugămintea monahului sfințit Iustin Pârvu: Viceversa. Și sărmanele am impresia că iar sunt purtate de minteresul celui rău ca să dea drumul la
ispisisikaa...a lui nenia cu eretele pe umărul drept pentru
cafiaua lui tanti grijania ca să credem ce ghicește duhul rău în zaț...
ca să crezi de frică și pentru pofte rele.
Căci dacă cartea:
„Părintele Gabriel - Un om îndumnezeit prin Har” - Ieromonahul Teognost, sora Laurenția și Alexandra, Editura "Credința strămoșească", 2008
a apărut fără binecuvântare, fără ascultare, deci vinovații care au publicat ceva scrieri fără binecuvântare se fac vrednici de mustrare, căci deșii se aflau sub ascultare au publicat fără binecuvântare de la maimare și iată cum în mintea unora, este descalificat părintele Gabriel... adică cel despre care e scrisă cartea, susținând ei că el nu era în duhul ortodoxiei. Dar aici nu e vorba de cenzură căci nimeni nu este îndreptățit ca să te cenzureze spre a nu mai mărturisi Adevărul, pe Cuvântul lui Dumnezeu, prin viața pe care o duci, aceia nu trebuiesc ascultați oricine ar fi ei, ci bătrânul monah a afirmat că o carte apărută sub numele ortodoxiei nu avea binecuvântarea părintească, fiind scrisă de niște monahi, deci a mustrat neascultarea monahicească față de stareț, față de maimare, față de Biserică, față de Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu care a propovăduit smerenia și ascultarea și dragostea de mai mare, de Tatăl Ceresc!
Deci dușmancelor, exista un topic despre părintele Gabriel care este în Cer dacă e să credem în visul unuia din ucenicii săi, și nu trebuia ca să vă găsiți alte forme de a stârni conflicte ca prin ricoșeu să ne îndemnați la necredință în Cuvântul lui Dumnezeu, mimând cu fățărnicie supunerea față de Biserică...
Păi părintele Iustin Pârvu a întărit cuvântul sfântului Apostol Pavel care spune că : „de la noi sau de la un înger din Cer dacă va mărturisi cineva o altă Evanghelie să nu-l credeți căci nu este altă Evanghelie decât a Domnului Iisus Hristos”, adică nu există o evanghelie a neascultării sau a ascultării de satana îmbrăcat în haină sfântă... deci nu există o evanghelie a păcatului și fățărniciei, iar Ap. Pavel susținea că Evanghelia proporvăduită de el este Evanghelia Domnului Iisus Hristos mustrând până și pe sf. ap. Petru, iubitul și fratele său în Domnul!
Deci „de la
noi sau de la un înger din Cer...” și părintele Iustin Pârvu și-a dat seama că de la NOI a apărut ceva fără binecuvântare, deci fără ascultare... mie așa îmi par lucrurile.
Iar părintele Gabriel mi se pare un părinte cinstit și smerit
care a îndemnat pe ucenicii săi la smerenie. Nu-l cunosc personal, n-am prea auzit nimic de el decât bârfe și n-am citit nimic ca să mă pot pronunța... dar așa mi-au lăsat impresia pozele cu el și ceea ce am citit de la cei care l-au iubit și cunoscut că nu a săvârșit nimic rău ci chiar a avut
o anumită demnitate față de
regimul comunist... de
epoca de aur.