In primul rand as dori sa va multumesc tuturor celor care ati dorit sa va spuneti punctul de vedere.Personal am de invatat din toate.Sa va spun la ce ma gindeam:Mantuitorul nu raspunde direct satanei decat la final si atunci ca si cum l-ar anatemiza.Cred ca aici trebuie sa mai luam seama la un aspect pe care Mantuitorul ni-l transmite:nu incercati sa-L intelegeti prea mult pe satana pt ca este pervers si malefic mai presus decat credeti(a se vedea ce gama larga de ispitiri a utilizat).Nu intrati in jocul lui pt ca daca incercati sa-l intelegeti prea mult s-ar putea sa va prinda in plasa lui.Asta si vrea>un ,,cap de pod"cu mintea voastra.Inchidet-i usa inimii si mintii cu Credinta si Cuvantul Domnului.Nu are cum sa lupte contra lor.Pai oare Mantuitorul nu a intrat in discutii aprofundate cu satana pt ca Ii era frica?Nicidecum.El stia ce salasuieste in adancul satanei,stia ca acolo este doar intuneric si rau si iata cum i-a raspuns.Fiecare raspuns al Sau a fost ca o lovitura la temelia planului satanei.Eu am inteles sa nu ma aventurez acolo unde Mantuitorul mi-a transmis: ,,Omule..crezi ca Eu nu stiu cine este Satana?Nu te aventura in mreaja lui,uite cum trebuie sa procedezi,te invat Eu.Raspunde-i cum iti arat eu pt ca eu stiu ca de perfid si pervers este si cat de usor te poate clatina cu mirajele lui.".Asta este cursa satanei,sau una dintre ele>sa te faca sa te aventurezi in lumea lui in loc sa te pozitionezi in Cuvantul lui Dumnezeu unde el nu are acces.Si atunci iti ofera o holograma tentanta.
Vedem momentul cand s-a apropiat de Mantuitor>la primul semn de slabiciune,cat de mic.Va dati seama cum il pandea ca o hiena?A asteptat,cu o rabdare diavolesca,momentul cand umanitatea lui Hristos s-a manifestat.Va dati seama cat de usor ne vaneaza pe noi?
Pai uitati-va ce i-a propus imediat>,,Ti-e foame?Cere paine sau fa Tu paine".Direct pe slabiciune a marsat.Ca si cum ar fi vrut sa-i spuna Celui de Sus>,,Sa vezi ca ii voi invinge latura slaba,umana."Dar Hristos l-a biruit cu o replica la care satana nu are replica.
Putem vedea cum dupa fiecare replica a lui Hristos satana schimba registrul de atac.Este un strateg al raului aboslut,isi construieste cu grija scara ascendenta spre propunerea finala care ne-ar fi aruncat pe toti in intuneric.
Satana este un foarte fin psiholog,un bun teolog si mereu ne face sa credem ca nu exista.Stand in umbra lui fara de sfarsit isi tese planurile daibolice,nu-i place Lumina.Cand Hristos il invoca pe Dumnezeu,Lumina nostra a tuturor,satana ce face?Se retrage.
Iluzionismul sau a luat sfarsit.El stie ca nu are un perimetru de manevra cand apare Cuvantul Domnului si de aceea trebuie sa ne dea impresia ca are mult spatiu la dispozitie,pt a compensa inselatoria lui.Ofera slava si imparatii.Praf si pulbere.Toata manevra lui dispare in fata lui Hristos.Toate Legiunile lui nu-i sunt de folos.
De aceea cred ca nu trebuie sa picam in capcana lui.Sa nu cautam sa-l intelegem pe el prea mult ca nu cumva sa uitam ce trebuie sa intelegem in realitate.
Acestea au fost simple ganduri ale mele.Daca am suparat pe cineva cu ceva>sa ma ierte.
|