Citat:
În prealabil postat de Dragos - NL
deci hainele... si mesajele... de pe ele... sau tatuajele.
tu intelegi in esenta ce vrea sa zica vorba aia ca "nu haina il face pe om"?
intrebarea e retorica: sigur ca intelegi. atunci inseamna ca nu aplici judecata de valoare la fel pentru toti, adica umbli cu masuri false, le ajustezi dupa cum iti convine.
deci ceva-ceva e clar ca nu intelegi.
|
Dragos nu stiu daca ai inteles explicatia insa raspunsul tau cam deviaza de la subiect. Hai sa-ti mai explic odata. Cand cineva asculta un anumit gen de muzical iar dupa un anumit timp incepe sa se vestimenteze sau prin orice altceva legat de personalitatea lui sa arate ca a aderat la acel gen muzical-cultural , inseamna ca s-au produs niste schimbari la nivel psihologic cu persoana respectiva, schimbari ce se observa in personalitatea lui. Du-te la un concert de rockeri si ai sa intelegi mai bine ce vreau sa spun.
Expresia pe care mi-ai dat-o tu cu haina nu face pe om defapt imi sustine punctul de vedere. Nu haina il face pe om ci omul o face pe haina. Tocmai de aceea personalitatea noastra este evidenta si prin felul in care ne imbracam, tocmai fiindca nu hainele ne pot oferi noua o personalitate insa noi o putem oferi lor si cel mai adesesa o si facem. Tu cand te imbraci cu ceva in primul rand cauti ca haina respectiva sa-ti placa, adica sa simti ca te reprezinta cumva.si abia mai apoi te gandesti daca are masura potrivita samd. Vestimentatia ne place sau nu este unul dintre cei mai graitori indicatori a personalitatii umane. Chiar si atunci cand vezi pe cineva ca se vestimenteaza cu haine care nu i se potrivesc acest lucru spune ceva despre persoana respectiva.