View Single Post
Vechi 01.07.2010, 16:31:39
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
In cazul in care nu stii cine este Pr. Staniloae, iti recomand sa dai o cautare pe internet, si vei afla ca este unul dintre marii teologi ortodocsi.
Fiind catolic, s-ar putea sa nu stii acest lucru.

Chiar daca teologii ortodocsi nu invoca in nici o situatie infailibilitatea, totusi prin cele pe care le scriu, isi castiga respectul si locul lor. Unul dintre acestia este Pr. Staniloae. Nu e deci cazul sa il diminuam, caci este un titan.

Iar din felul in care scrii mai sus, Erethorn, arati lipsa de respect pentru modul de a privi lucrurile in lumea ortodoxa: recursul la autoritatea Sfintilor Parinti este argumentare; de fapt singura bazata pe adevar. Eu, ca persoana nu pot sa argumentez mai bine decat cel, care a scris sub influenta Duhului Sfant (ma refer la sfintii invocati de tine mai sus), sau decat un mare teolog roman.

Din pacate constat tot mai multe diferente intre modul de a privi lucrurile de catre un ortodox si un catolic. Chiar imi doresc sa vad si ceva ce avem in comun...
Fata de cele subliniate de mine in postul dumneavoastra, mi se pare absolut halucinant ca va mai deranjeaza ideea de infailibilitate papala a catolicilor, cu atat mai mult cu cat catolicii n-au nici o problema in a dezbate pozitiile teologice ale unor papi, sau chiar de a le contesta, atunci cand considera ca este cazul.

In ceea ce-l priveste pe Parintele Staniloaie, trebuie sa va dezamagesc, caci stiu si cine si ce este; mai mult, am si respect pentru dansul; parte din respectul meu se manifesta tocmai in aceea ca nu-mi permit sa-l asez intr-un loc in care, fara doar si poate, nu si-ar fi dorit sa fie asezat.
Reply With Quote