Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
In cazul in care nu stii cine este Pr. Staniloae, iti recomand sa dai o cautare pe internet, si vei afla ca este unul dintre marii teologi ortodocsi.
Fiind catolic, s-ar putea sa nu stii acest lucru.
Chiar daca teologii ortodocsi nu invoca in nici o situatie infailibilitatea, totusi prin cele pe care le scriu, isi castiga respectul si locul lor. Unul dintre acestia este Pr. Staniloae. Nu e deci cazul sa il diminuam, caci este un titan.
Iar din felul in care scrii mai sus, Erethorn, arati lipsa de respect pentru modul de a privi lucrurile in lumea ortodoxa: recursul la autoritatea Sfintilor Parinti este argumentare; de fapt singura bazata pe adevar. Eu, ca persoana nu pot sa argumentez mai bine decat cel, care a scris sub influenta Duhului Sfant (ma refer la sfintii invocati de tine mai sus), sau decat un mare teolog roman.
Din pacate constat tot mai multe diferente intre modul de a privi lucrurile de catre un ortodox si un catolic. Chiar imi doresc sa vad si ceva ce avem in comun...
|
Fata de cele subliniate de mine in postul dumneavoastra, mi se pare absolut halucinant ca va mai deranjeaza ideea de infailibilitate papala a catolicilor, cu atat mai mult cu cat catolicii n-au nici o problema in a dezbate pozitiile teologice ale unor papi, sau chiar de a le contesta, atunci cand considera ca este cazul.
In ceea ce-l priveste pe Parintele Staniloaie, trebuie sa va dezamagesc, caci stiu si cine si ce este; mai mult, am si respect pentru dansul; parte din respectul meu se manifesta tocmai in aceea ca nu-mi permit sa-l asez intr-un loc in care, fara doar si poate, nu si-ar fi dorit sa fie asezat.