Citat:
În prealabil postat de delia31
draga doriana
Conjunctia asta -,,daca,, - tocmai asta sugereaza - ideea de ipoteza, de presupunere. E un dubitativ - banuiesc ca necuratul putea cel mult sa presupuna, bajbaia cum zici si tu, banuia el ceva dar nu cred ca era asa de cert ca stia sigur ( atunci la inceputul activitatii in pustia Quarantaniei) ca Iisus e Acela care ii va zdrobi capul .
Dubitativul ,,daca,, imi sugereaza mai degraba ca nu era absolut sigur, ca avea detalii aproximative.
|
E posibil sa fie ca tine. Mie, la prima vedere, imi sugereaza o provocare. Cam cum facem noi: "Daca ai curajul...", "Daca te crezi tare..." :)
Sigur nu cunostea planul lui Dumnezeu in totalitate, altfel nu L-ar mai fi omorat , taindu-si astfel singur craca de sub picioare. Rascumpararea prin jertfa a fost un plan secret al lui Dumnezeu, neinteles nici macar de ucenici pana la venirea vremii [stii ca Domnul le tot spunea ca va muri dar ei nu pricepeau]. Posibil ca satan sa fi stiut doar ca Iisus e fiul lui Dumnezeu, asa cum auzise la botez si pe strada, dar nu stia sigur la ce sa se astepte si cum sa se apere. In lipsa unor informatii clare, el a facut ce stia mai bine : a ucis.