Citat:
În prealabil postat de zorobabel
Ok,reformulez, nu ai ura ci dezaprobare fata de cei care vestesc Evanghelia.
Se pare ca tu esti cea care nu intelege. Uite ce spune Hristos:
"Și i-a trimis să propovăduiască împărăția lui Dumnezeu și să vindece pe cei bolnavi.
Și a zis către ei: Să nu luați nimic pe drum, nici toiag, nici traistă, nici pâine, nici bani și nici să nu aveți câte două haine.
Și în orice casă veți intra, acolo să rămâneți și de acolo să plecați.
Și câți nu vă vor primi, ieșind din acea cetate scuturați praful de pe picioarele voastre, spre mărturie împotriva lor.
Iar ei, plecând, mergeau prin sate binevestind și vindecând pretutindeni. "
Dupa cum vezi propovaduiau din casa in casa apostolii, si erau persoane care nu ii primeau dar asta nu insemna ca ei nu trebuie sa propovaduiasca "ca suparau pe cineva". Asta e o scuza.
Nimeni nu batjocoreste pe nimeni, asta e conceptia voastra. Faptul ca NP nu se inchina la sfinti nu inseamna ca ii batjocoresc pe sfinti. Au doar un alt mod de raportare.
stiu ce inseamna ortodox ca doar dintr-o familie ortodoxa vin.
Aici e sectia "Secte si culte" deci dc tu o consideri casa ta....:)
|
Vad ca o ti pe a ta. dar ti-am mai spus, nu tine!!!! dar nu-i nimic ..... am rabdare... asa.... dezaprob sectarii care smintesc oamneii, si care aduc invatatura sectei lor, ca si cum ar fi Cuvantul Domnului.
mda.. tu unde te regasesti in citatul care l-ai dat? citind ce ai citat, nu ti se face asa un pic de rusine sau macar jena, ca in spatele a ceea ce a spus Isus, te pitesti si tu? hai sa hatuim, sa dam buzna in numele Domnului, .... apropos...asa a aparut si Inchizitia. vad ca te tot invarti in jurul cozii, da' uite eu-s fata buna si iti mai repet, pana pricepi..... Apostolii nu fortau, nu sileau, nu obligau, nu minteau, nu se furisau, nu erau sectari.... iar asta se intampla acum 2000 de ani. aaaa... stai sa-ti spun, noi suntem in secolul XXI si daca n-ai aflat, toti stim de Isus, de Sfintii Parinti si de Sfanta Traditie, nu trebuie tu sa vii sa ne spui, ca stim. nu mai este nevoie sa-mi intri in casa ca sa-mi spui, pe bune. chiar nu te forta, nu esti acum 2000 de ani in urma cand nu se stia de Isus.
pai vezi, nu este conceptia noastra, este conceptia voastra ca desconsierati Sfintii si pe Maica Domnului... ai vazut ca te-ai prins...alta raportare.... si de aici vad o carare care duce in sens invers.
uite, tot asa din prea marea dorinta de a te lumina, aici este vorba despre secte si culte ca sa discute ortodoxii si sa ia aminte, nu sa-si faca sectarii cuib.

daca provii dintr-o famile de ortodoxi practicanti as banui ca stii ceva, dar daca provii dintr-o familie de ortodoxi doar prin botez, nu stii nimic. mi-e si frica sa te intreb daca te-ai rebotezat, adica daca te-ai lepadat. nu trebuie sa raspunzi, ca deja ma ia cu frig.