View Single Post
Vechi 01.07.2010, 21:43:47
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
draga doriana

Conjunctia asta -,,daca,, - tocmai asta sugereaza - ideea de ipoteza, de presupunere. E un dubitativ - banuiesc ca necuratul putea cel mult sa presupuna, bajbaia cum zici si tu, banuia el ceva dar nu cred ca era asa de cert ca stia sigur ( atunci la inceputul activitatii in pustia Quarantaniei) ca Iisus e Acela care ii va zdrobi capul .
Dubitativul ,,daca,, imi sugereaza mai degraba ca nu era absolut sigur, ca avea detalii aproximative.

E adevarat ca dupa ce a inceput Iisus sa vindece demonizati, acestia recunosteau in El pe Fiul lui Dumnezeu - ,, Ce ai Tu cu noi, Iisuse, Fiul lui Dumnezeu? Ai venit aici mai înainte de vreme ca să ne chinuiești?..

Dar ca atunci in pustie vedea ca Iisus e plin de Duhul, nu e al nostru a incerca sa stim ce anume intelegea el din asta.
ce stim noi altceva decat ca criteriile lui sunt total pervertite? Si atunci ce acces poate avea intunericul la lumina Duhului?

Uite ce zice Sfântul loan Gură de Aur: „După cum cei care sunt în întuneric nu pot cunoaște natura lucrurilor, tot așa cei care viețuiesc în păcat nu văd limpede lucrurile”.

Nu stiu, practic si eu datul cu parerea dupa cum am auzit pe la altii ( ceea ce nu ar trebui sa fac in chestiuni de astea).

Cel mult putea sa intuiasca ca este Mesia, pe care Il asteptau toti iudeii, dar nu si Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat.

Altfel de ce L-a ispitit? Si de ce s-a grabit sa-L vada mort (prin fariseii care ii doreau moartea) ? Dupa cum zici si tu, - a judecat ca un criminal, s-a gandit ca omorandu-L, termina cu El.

Daca e sa ne gandim bine, cred ca doar prin Inviere s-a spulberat orice dubiu.
Daca ar fi stiut diavolul planul lui Dumnezeu si ca tocmai prin moartea lui Iisus i se surpa stapanirea, s-ar fi opus mortii Lui, ar fi amanat cat mai mult Rastignirea Lui.
Daca ar fi fost sigur ca Iisus e Fiul lui Dumnezeu, si ca Acesta murind il va nimici chiar pe el insusi, el cel ce detine puterea mortii, s-ar fi opus mortii Lui.

be blessed
Diavolul la inceput nu a cunoscut Intruparea lui Hristos(ca Dumnezeu va deveni om),iar mai apoi nu a inteles nici taina Intruparii(masura in care Hristos este Dumnezeu) ca in final sa nesocoteasca insusi dumnezeirea crezand in nebunia sa ca va izbuti... Aceasta este nebunia diavolului, care isi auto-induce nesocotinta lui Dumnezeu, stiind ca Dumnezeu nu poate fi nesocotit.Acesta este cel care se amageste cu nadejdea sa mincinoasa si se imbata cu otrava sa.

Last edited by Danut7; 01.07.2010 at 22:11:18.
Reply With Quote