View Single Post
Vechi 01.07.2010, 22:22:15
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zorobabel Vezi mesajul
Pai intrebarea evidenta este urmatoarea, daca painea si vinul erau trupul si sangele Domnului atunci Hristos care era in carne si oase acolo ce mai reprezenta? Ca doar nu putea sa aiba 2 trupuri.
E intr-adevar genul de intrebare pe care-ar pune-o stii tu cine.

Domnule, asa a zis, asa a fost este si va fi in veci, n-am eu treaba "cum s-a intamplat aceasta"... dar in Sf. Potir cum se intampla? Dar zamislirea din Fecioara cum s-a intamplat? Dar Invierea cum s-a facut? Dar Inaltarea?

31. Părinții noștri au mâncat mană în pustie, precum este scris: "Pâine din cer le-a dat lor să mănânce". 32. Deci Iisus le-a zis: Adevărat, adevărat zic vouă: Nu Moise v-a dat pâinea cea din cer; ci Tatăl Meu vă dă din cer pâinea cea adevărată. 33. Căci pâinea lui Dumnezeu este cea care se coboară din cer și care dă viață lumii. 34. Deci au zis către El: Doamne, dă-ne totdeauna pâinea aceasta. 35. Și Iisus le-a zis: Eu sunt pâinea vieții; cel ce vine la Mine nu va flămânzi și cel ce va crede în Mine nu va înseta niciodată. 47. Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce crede în Mine are viață veșnică. 48. Eu sunt pâinea vieții. 49. Părinții voștri au mâncat mană în pustie și au murit. 50. Pâinea care se coboară din cer este aceea din care, dacă mănâncă cineva, nu moare. 51. Eu sunt pâinea cea vie, care s-a pogorât din cer. Cine mănâncă din pâinea aceasta viu va fi în veci. Iar pâinea pe care Eu o voi da pentru viața lumii este trupul Meu. 52. Deci iudeii se certau între ei, zicând: Cum poate Acesta să ne dea trupul Lui să-l mâncăm? 53. Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi. 54. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. 55. Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură. 56. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el.
60. Deci mulți din ucenicii Lui, auzind, au zis: Greu este cuvântul acesta! Cine poate să-l asculte?
64. Dar sunt unii dintre voi care nu cred. Căci Iisus știa de la început cine sunt cei ce nu cred și cine este cel care Îl va vinde.

67. Deci a zis Iisus celor doisprezece: Nu vreți și voi să vă duceți? 68. Simon Petru I-a răspuns: Doamne, la cine ne vom duce? Tu ai cuvintele vieții celei veșnice.

Asa zicem si noi - Doamne ajuta-ne - ca Sf. Apostol Petru. N-om fi pricepand noi cum se intampla, dar la El sunt cuvintele vietii vesnice si la altcineva nu avem ce cauta.

Nu a intarit El destul ce a spus? Nu a vorbit CLAR pentru toata lumea, repetand chiar, ca sa credem?
Iara-l scoateti de mincinos si de basme a la Petre Ispirescu cu parfum evreiesc?