Citat:
Īn prealabil postat de zorobabel
Sunt multe probleme in rationamentul tau. Sangele Domnului s-a varsat pe cruce, nu la cina cea de taina.Trupul Lui s-a frant la cruce, nu la cina cea de taina. Perdeaua din templu de la Sfanta Sfintelor nu s-a rupt la cina cea de taina ci dupa moartea pe cruce.
In al doilea rand nu poti vorbi de 2 trupuri. Hristos spune "Acesta este Trupul Meu", nu spune ca e unu din trupuri.
|
Este doar o ipoteza dar atentie:Mantutorul nu spune:Luati si mancati ca si cum ar fi trupul meu.Spune direct>acesta este Trupul meu.Io daca iti spun,,Ia si bea apa"tu stii ca bei apa nu intelegi ,,Ia si bea ca si cum ar fi apa".Logic vorbind concluzia ar fi ca nu a vorbit metaforic.Gestul de a oferi era metaforic(din perspectiva reinoirii legamintului) dar cele 2 elemente(vinul si painea)nu erau deloc metaforice ci erau exact ce spunea.Asta reiese din adresarea lui directa.Nu prea a lasat loc de interpretare pe esenta.Pe gest merge comentariu pe partea ,,al Legii celei noi"dar pe esenta a fost destul de clar.Asa vad eu lucrurile,fie si la modul confuz.Ma rog,mi-am dat si eu cu presupusu..nu trageti in pianist.. :)