View Single Post
Vechi 02.07.2010, 01:27:07
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
,.Asta este cursa satanei,sau una dintre ele>sa te faca sa te aventurezi in lumea lui in loc sa te pozitionezi in Cuvantul lui Dumnezeu unde el nu are acces(:::)

De aceea cred ca nu trebuie sa picam in capcana lui.Sa nu cautam sa-l intelegem pe el prea mult ca nu cumva sa uitam ce trebuie sa intelegem in realitate.Acestea au fost simple ganduri ale mele.Daca am suparat pe cineva cu ceva>sa ma ierte.

good point, scotianule. In loc sa punem intrebari sterile si sa facem supozitii riscante si aiuristice (eu) despre ceea ce nu stim, e preferabil sa ordonam cu atentie ceea ce stim si ne foloseste la mantuire si sa nu pierdem nici o clipa din vedere ESENTA ESENTELOR EVANGHELIEI.

In postarea ta de la inceputul topicului, zici despre mana din cer cu care ii hranea Dumnezeu pe evrei in pustie.

Si in esenta, cuvintele lui Hristos din Quarantania si din toata Evanghelia tocmai asta ne zic: ca El este de acum mana care S-a coborat din cer pentru ca noi sa o mancam ( la propriu, nu simbolic).

Oricat am intoarce-o, in esenta, mantuirea omului vine din comuniunea cu Hristos, atat scripturistic ( prin invatatura Lui) dar mai ales euharistic – hranindu-ne real cu Trupul Lui.

Refresh capitolul 6 de la Ioan

Deci I-au zis: "Dar ce minuni faci Tu, ca sa vedem si sa credem in Tine? Ce lucrezi?
Parintii nostri au mancat mana in pustiu, precum este scris: "Paine din cer
le-a dat lor sa manance".

Atunci Iisus le-a zis: "Adevarat, adevarat zic voua, nu Moise v-a dat painea cea din cer, ci Tatal Meu va da din cer painea cea adevarata.
Caci painea lui Dumnezeu este cea care se coboara din cer si care da viata lumii".
Iar ei au zis catre El: "Doamne, da-ne totdeauna painea aceasta".

Zis-a lor Iisus: "Eu sunt Painea vietii, Care S-a pogorat din cer. De va manca cineva din painea aceasta viu va fi in veci. Iar painea pe care Eu o voi da pentru viata lumii este trupul Meu".

Auzind acestea, iudeii se certau intre ei, zicand: "Cum poate Acesta sa ne dea trupul Lui sa-L mancam?"

Si le-a zis Iisus: "Adevarat, adevarat zic voua, daca nu veti manca trupul Fiului Omului si nu veti bea sangele Lui, nu veti avea viata in voi.

Cel ce mananca trupul Meu si bea sangele Meu are viata vesnica si Eu il voi invia in ziua cea de apoi. Trupul Meu este adevarata mancare si sangele Meu, adevarata bautura. Cel ce mananca trupul Meu si bea sangele Meu ramane intru Mine si Eu intru El.

Precum M-a trimis pe Mine Tatal cel viu si Eu viez prin Tatal, si cel care Ma mananca pe Mine va trai prin Mine. Aceasta este Painea Care S-a pogorat din cer. Cel ce mananca aceasta paine va trai in veac, nu precum au mancat parintii vostri mana si au murit. cel ce va mânca Pâinea aceasta, viu va fi în veac“.

deci asta e Dumnezeul nostru, un Dumnezeu care vrea sa-L mancam ca sa fim una cu El.
si de unde sa-L luam ca sa-L mancam?
de unde, decat numai din Potirul de la orice Liturghie.
Reply With Quote