View Single Post
Vechi 02.07.2010, 02:07:48
Scotianul
Guest

Implicit Pai iti dai seama

ma apuc eu sa inteleg ce stia satana sau daca la Cina cea de taina era sangele Mantuitorului in scena cu vinul.Asta nu o sa inteleg nici daca ma dau de-a berbeleacu pina la Antipozi si inapoi.De ce?Simplu>peste puterea mea de intelegere.Banuiesc ceva da nu de banuiala mea are nevoie Mantuitorul ci de fapte si Credinta altfel analizez Taine pe sistem de indice bursier.Adica ca nuca-n perete.Cu Dow Jones mai merge sa fac balet interpretativ da aici zic si eu ceva ca sa vad ce zic si altii,sa inteleg,sa mai caut,sa mai invat,sa mai ma luminez si eu.Analiza are rolul ei dar nu substituie si nu trebuie sa puna in umbra alte aspecte pt ca ,,vom pica in efecte speciale fara sa vedem esenta".Asa zice un prieten de-al meu cand vede ca o iau razna cu analiza :)
Ce a fost in acolo in pustiu,sau la Cina cea de Taina,sau pe Cruce sau in Mormant..asta Cel de Sus stie.Analizam si noi da ma tot gandesc>oare primii crestini,care mergeau cu zimbetul pe buze la lei,analizau asta?Sau traiau Credinta?cam asta este diferenta dintre noi si ei,cam atat de mult ne-am indepartat.Ce noi analizam ei traiau efectiv.Ma refer al Credinta.Fiecare sa procedeze cum crede de cuvinta dar sa fie constient ca vom raspunde pt fiecare decizie a noastra.

Eu voi mai posta cateva ceva pe acest sistem dar doar ca sa aflu si eu cum vedeti voi lucrurile.Nu resping nici o posibilitate fara sa ma documentez inainte.Apoi o analizez si incerc sa trag concluzii utile.Ascult ce spun oamenii,citesc,studiez,ma rog,fac si eu ce pot in felul meu.De ex>tot am auzit despre Sfintii Parinti.Intrucat sunt varza de Bruxelles raportat la ei am o metoda simpla.Am inceput sa-i analizez metodic.De ex>Sf Efrem Sirul.
a).Caut date despre epoca istorica/locatia/comunitatea/circumstantele in care a trait ca sa inteleg contextul general
b).Intrucat nu stiu prea multe despre el caut cateva sinteze ca sa inteleg ideea/ideile lui principale in cazul in care nu ma duce capu sa inteleg cand il citesc
c).Il citesc si vad ce inteleg.Notez ce nu inteleg si caut,intreb oameni care inteleg mai bine,intreb si pe aici,ma gindesc si eu,pun The Holy Bible linga scrierea lui ca sa inteleg mai bine,punctual,la ce se refera.
d).Il citesc in stransa legatura cu alti Sf.Parinti ca sa vad unde sunt puncte comune care sa ma ajute sa inteleg mai bine.Apoi vine partea cea mai grea>aplicatul in practica ca la teorie suntem toti campioni mondiali.
Mie nu imi este rusine sa intreb unde nu inteleg pe aceste aspecte.Poate nu ne vom mantui toti dar de intrebat pe lumea asta>asta putem sa facem.

Concluzia mea:daca am sti,precis,ce s-a intimplat pe Cruce,in acele momente cred ca am fi precum in replica aceea>
,,You can't handle the Truth".Nu suntem ,,proiectati" sa asimilam(ma refer la nivelul intelegerii depline) asemenea taine in viata asta pt ca noi o facem superficial cand acolo s-a decis soarta mantuirii noastre.Pai numai daca te gandesti la acele clipe din pustiu si ti-se face paru maciuca.Mai oameni buni,acolo nu venise un dracusor amarit.Era chiar seful lor.Ala de nu-i pomenesc nici numele.Pai voi realizati ce inseamna sa iti vrea ala sufletul la modul cum vroia sa il ispiteasca pe Mantuitor?Eu va spun ca nu putem percepe la dimensiunea reala.Acolo a fost o confruntare cosmica in plan terestru.Cat stia despre Mantuitor?Nu mai conteaza.
Mantuitorul l-a invins si acesta este mesajul Sau catre noi:

,,Iată vine ceasul, și a și venit, ca să vă risipiți fiecare la ale sale și pe Mine să Mă lăsați singur. Dar nu sunt singur, pentru că Tatăl este cu Mine.Acestea vi le-am grăit, ca întru Mine pace să aveți. În lume necazuri veți avea; dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea."(Ioan 16:32-33)

Last edited by Scotianul; 02.07.2010 at 02:59:02.
Reply With Quote