View Single Post
Vechi 02.07.2010, 10:24:44
Scotianul
Guest

Arrow ca sa concluzionez

Zorobabel:Faza este simpla:momentul poate fi vazut dpdv analitic si logic(este cam stupid sa facem asta>trebuie sa recunosc)sau il poti accepta pe sistem(de ex) ortodox(ca o traire a Credintei).Eu cred ca Mantuitorul nu putea sa vorbesca,in acel moment,metaforic pt ca ne unea pe toti in mantuire prin Trupul si Sangele Sau.De aceea s-a si adresat clar.Daca ar fi fost metaforic si-ar fi contrazis esenta.Pai atunci ar fi trebuit sa spuna,,Luati si mancati ca si cum ar fi trupul meu si sangele meu o sa va mantuiti tot metaforic pt ca de fapt ati baut vin si ati mancat paine”.Aici logica mea inclina spre argumentul ortodox.

Ca sa fiu si mai precis>vom vedea la final.Fiecare si-a ales un drum si trebuie sa aiba demnitatea sa inteleaga ca vom raspunde pt deciziile noastre.Am trait cum am vrut si apoi va veni Judecata.Altceva mai bun si sincer nu pot sa-ti spun.Prefer sa fiu sincer(mai ales ca nici eu nu sunt ortodox) decat politicos mai ales in asemena situatii.Daca ortodocsii au dreptate(repet:analizez fiecare argument) pt noi(noi 2 de ex), cei care intr-un fel sau altul am nesocotit asta, s-ar putea sa se aplice o replica din filmul Road to Perdition(ce ironie in titlu..):

There's only one guarantee, none of us will see Heaven.