View Single Post
Vechi 02.07.2010, 12:48:22
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Eu nu vorbesc in numele meu personal, eu doar marturisesc credinta ortodoxa.

Hristos este Dumnezeu adevarat si EL nu este de neatins, ci EL ne cheama sa ne unim cu EL atat trupeste cat si sufleteste (spiritual).
Fratele meu, tu te vezi ce scrii? Cum să ne unim cu El trupește, Doamne iartă-mă!? Unirea cu trupul lui Hristos (Biserica) este doar spirituală, duhovnicească, sufletească, simbolică, sau cum vrei s-o numești. În nici un caz corporală! Nu spune că aceasta e credința ortodoxă, că o discreditezi definitiv...

Citat:
Hristos ne chema sa IL mancam efectiv (nu simbolic)
Omule, tu scri fără să vrei blasfemie după blasfemie. Dumnezeu nu poate fi mâncat efectiv căci e Dumnezeu nu un om, și apoi pentru că s-ar consuma. Hristos este izvor inepuizabil de apă vie (așa cum a afirmat de nenumărate ori), dar simbolic, nu "efectiv". După cum nu este efectiv nici Ușa, nici Calea, nici Poarta Oilor, etc. Nu e posibil să interpretezi toată Scriptura la modul literalist...

Citat:
sufletul este considerat doar suflarea de vitata (care anima si pe care o au toate animalele) si care se pierde in momenul mortii.
Noi (adventiștii) considerăm sufletul viu, omul viu, omul întreg, iar suflarea de viață o considerăm doar principiul vieții pus de Dumnezeu în om, iar acesta nu se pierde în momentul morții ci merge la Cel care l-a dat. Exact așa cum spune Biblia. Să fim bine înțeleși!

Last edited by tricesimusquintus; 02.07.2010 at 12:52:40.