02.07.2010, 12:54:45
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
|
|
Citat:
În prealabil postat de Eugen7
Credinta ei aratata in FAPTE, caci a venit la Hristos si s-a atins de EL, smerindu-se... iar dupa ce s-a vindecat nu a fugit de Hristos ci L-a marturisit in fata oamenilor caci "a venit tremurând și, căzând înaintea Lui, a spus de față cu tot poporul din ce cauză s-a atins de El și cum s-a tămăduit îndată. " Luca 8,47.
"credința: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăși.
Dar va zice cineva: Tu ai credință, iar eu am fapte; arată-mi credința ta fără fapte și eu îți voi arăta, din faptele mele, credința mea.
Tu crezi că unul este Dumnezeu? Bine faci; dar și demonii cred și se cutremură .
Vrei însă să înțelegi, omule nesocotit, că credința fără de fapte moartă este?
... precum trupul fără suflet mort este, astfel și credința fără de fapte, moartă este "
Iacov 2,17-20,26.
Sfantul Pavel vrea sa spuna ca nu trebuie sa punem faptele inaintea credintei, adica intai sa facem ceva si apoi sa credem in Hristos... avand in mintea noastra ideea ca puteam face ceva fara Hristos.
Domnul este foarte clar "fara MINE nu puteti face NIMIC" Ioan 14, iar cand spune nimic, asta inseamna ca nu puteam face nici cele mici nici cele mari fara EL si ca trebuie sa fim cu EL in tot timpul... nu sa il chemam doar cad vrem sa facem ceva "maret".
|
Perfect de acord că credința trebuie dovedită și-n fapte, să nu încercăm a devia cursul discuției noastre... În cazul Cinei Domnului, credința în Hristos și în valoarea Trupului și Sângelui Său mântuitor trebuie și dovedită, împărtășită în fața Domnului și a semenilor, manifestată în ritualul (dacă vrei să-l numești așa) împărtășaniei. Dar de la a mărturisi credința prin participare la un act sfânt, simbol, ritual, sacrament (sau oricum l-ai numi); și până la transformarea lui în scamatorie și festin canibalic e distanță ca de la Cer la Iad.
|