View Single Post
Vechi 02.07.2010, 13:04:54
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Perfect de acord că credința trebuie dovedită și-n fapte, să nu încercăm a devia cursul discuției noastre... În cazul Cinei Domnului, credința în Hristos și în valoarea Trupului și Sângelui Său mântuitor trebuie și dovedită, împărtășită în fața Domnului și a semenilor, manifestată în ritualul (dacă vrei să-l numești așa) împărtășaniei. Dar de la a mărturisi credința prin participare la un act sfânt, simbol, ritual, sacrament (sau oricum l-ai numi); și până la transformarea lui în scamatorie și festin canibalic e distanță ca de la Cer la Iad.
Nu, e diferenta de la moarte ( voastra ) la Viata cu V mare si vesnica.
Grija noastra a mai mare nu e ca s-ar putea sa NU fie asa - toti ortodocsii care se impartasesc marturisesc cu gura lor ca asa cred si asa este -- ci ca tocmai asa FIIND si asta fiind ADEVARUL, sa nu cumva sa ne mancam si sa ne bem osanda, nevrednici fiind de Trupul si Sangele.

Am zis si aseara ca nu stam la alba-neagra cu Dumnezeu c-o c-o pati. A ZIS, PAI ASA ESTE PENTRU CA EL A ZIS, ce pricep eu sau tu e fix ZERO.

Si ziceati ca vai cum poti propovadui o Evanghelie pe care nu o poti explica:

DAR NASTEREA MANTUITORULUI DIN PURUREA FECIOARA (deci si in timpul si dupa nastere) O POTI EXPLICA RATIONAL SI LOGIC?
INVIEREA O POTI EXPLICA RATIONAL SI LOGIC?
INALTAREA LUI DUMNEZEU LA CER CU TRUP OMENESC CU TOT O POTI EXPLICA RATIONAL SI LOGIC?

Singurul raspuns rational si logic este ca la Dumnezeu TOTUL este cu putinta. Si cu atat mai mult lucrurile pe care le-a spus El Insusi.
Orice alta explicatie rationala si logica tzine de neuronii nostri facuti din lut, si negotzul asta cu abstractii si metafore si ca stai sa vezi ca nu era chiar asa, e fix lucrul satanei.