Citat:
În prealabil postat de Scotianul
Jane iti spun sincer ca nu sunt convins.A mancat la masa,asta este clar,dar cred ca a plecat inainte de acel moment.Ar fi o grozavie prea mare ca sa fi si mancat si apoi sa fi si tradat.Am o ditamai teorie pe faza asta da vorba ta..analizam pe sistem alba/neagra.Totusi instinctul/logica imi spune ca nu a mancat..trebuie sa ma uit cu atentie in text.revin.. :)
Multumesc pt rugaciuni,le voi citi cu mare atentie.
|
Scotianule, din nefericire..
26. Iisus i-a răspuns: Acela este, căruia Eu, întingând bucățica de pâine, i-o voi da. Și întingând bucățica, a luat-o și a dat-o lui Iuda, fiul lui Simon Iscarioteanul. 27. Și după îmbucătură a intrat satana în el. Iar Iisus i-a zis: Ceea ce faci, fă mai curând. (Ioan 13)
Numai Iuda trădătorul și vânzătorul este primit la Cina Domnului, din următoarele pricini: mai întâi ca nu cumva să se deznădăjduiască de a sa mântuire, dacă nu ar fi fost primit la Cină. Apoi, ca să nu-i silească libertatea, care este cel mai mare dar firesc al omului, căci fiecare este liber să creadă și să vină la Hristos sau să se lepede și să fugă de Hristos. Iuda a fost primit la Cină, deși a făcut cel mai mare păcat posibil, ca prin aceasta să ne arate Dumnezeu că primește la pocăință pe cel mai mare păcătos, de se va căi de păcatele sale. Iuda a fost primit la Cină, deși purta la sine argintii vânzării, ca să primească și el spălarea picioarelor, ca să guste din Trupul și Sângele Domnului, și prin aceasta să scape de satana, care îl chinuia.
Dacă Iuda s-ar fi căit de greșeala sa și ar fi aruncat banii diavolului, atunci spălarea picioarelor, ca o spovedanie, l-ar fi curățit, iar Pâinea și Vinul ce i s-au dat, ca o Împărtășanie, l-ar fi sfințit. Dar pentru că nici de trădare nu s-a lăsat, nici pe arginți nu i-a lepădat, spălarea și Cina nu i-au folosit nimic. Căci în clipa când a întins mâna în blid cu Hristos și a gustat cu nevrednicie din Pâinea Domnului, a și intrat satana în el și a fugit afară.
Hristos s-a purtat fata de Iuda cu foarte multa dragoste si atentie , dandu-i tot prilejul, la Cina, sa se pocaiasca in inima lui de ce facuse.
Insusi gestul de-a-i da lui Iuda sa guste cu mana Sa e un gest de mare dragoste si tandrete, comparabil cu cel al ucenicului iubit (cu capul pe pieptul Mantuitorului). A facut Dumnezeu totul pentru a-l intoarce pe Iuda, de nimic nu l-a lipsit.